Halloween

Mange tenker nok på Halloween som noe typisk amerikansk, men denne høytiden kommer faktisk opphavelig fra Irland og Skottland. I Norge gjorde Halloween, som feires 31. oktober, sitt inntog på 90-tallet. Siden da har feiringen blitt stadig mer populær blant både store og små. La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Nedenfor finner du oppskrifter på Marengsspøkelser, Halloweenburger, Rotter, Monstermuffins, Mumier, Halloweenmuffins, Jordbærspøkelser, Graver, Edderkopper, Draculabitt, Edderkoppkake og Øyetrøfler.


Marengsspøkelser

Marengsspøkelser

Ingredienser

6 eggehviter
3 dl Dansukker Sukker
1 krm salt


Visp eggehvitene stive med en elektrisk visp på middels hastighet. Tilsett salt og sukker, fortsett å vispe på høyeste hastighet til røren blir blank. Ha i en sprøytepose, og sprøyt ut topper til spøkelser eller til ben. Stekes midt i ovnen på 125 °C i drøyt 1 time. Sett dem på rist. Bruk smeltet sjokolade eller glasur til øyne på spøkelsene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Halloweenburger

Halloweenburger

4 stk.
Ingredienser

1 gul løk
500 g karbonade-/kjøttdeig
2 ss tomatpuré
1 ss frisk oregano
2 ts Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Salt, pepper
Smør eller margarin
4 hamburgerbrød
8 grønne oliven
1 rød paprika


Skrell løken, kutt i terninger og stek den i matfett i en stekepanne. Ha i kjøttdeigen, og fres til denne er brun. Tilsett tomatpuré, oregano og muscovadorørsukker. Smak til med salt og pepper. Fordel kjøttdeigblandingen på brødene. Stikk tannpirker gjennom åtte oliven, og fest to på hver brødtopp. Skjær til fire tunger av paprikaen, og trykk fast i kjøttdeigen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Rotter

Rotter

ca. 25 stk.
Ingredienser

50 g gjær
3 dl kaffefløte
3/4 dl Dansukker Sukker
2 krm salt
2 egg
75 g smør eller margarin, romtemperert
ca. 12 dl hvetemel
50 halve mandler


Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av fløten. Tilsett deretter resten av fløten og de andre ingrediensene. Arbeid deigen smidig på melet bakebord, og rull den til en pølse som deles i 25 biter. Form hver bit til en rotte (dråpeform), og legg dem på brett med bakepapir. La heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Trykk fast to mandler som ører i hver rotte. Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist under klede. Lag øyne av litt glasur, og trykk inn en bit godterisnøre til hale.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Monstermuffins

Monstermuffins

12 stk.
Ingredienser

100 g kaldt smør eller margarin
3/4 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 1/2 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel

Pynt
Saltstenger
Dansukker Melis
Konditorfarge


Smelt smør/margarin, tilsett melken og la den bli varmt uten å koke. Visp egg og sukker lett sammen. Bland bakepulver, potetmel og vaniljesukker og hvetemel, og tilsett det vekselvis i med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige muffins. Hell røren i papirformer eller i et smurt muffinsbrett. Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 12 minutter.

Brekk saltstengene i mindre biter, og trykk dem ned i muffinsene. Bland melis, litt vann og konditorfarge i en skål, og dypp den øvre delen av muffinsene i dette. La tørke. Lag øyne av godteri, og sett dem fast blant piggene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Mumier

Mumier

4 stk.
Ingredienser

4 pærer eller epler
4 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
1/2 ts eddik


Visp sammen ingrediensene til en smidig røre med elektrisk visp. Ha glasuren i en sprøytepose, og klipp av spissen. Dekk frukten med glasuren. Stilles på rist for å tørke.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Halloweenmuffins

Halloweenmuffins

Ingredienser

100 g smør eller margarin
3/4 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker eller Sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 1/2 ss potetmel og 1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel

Glasur
5 dl Dansukker Melis
1 ss flytende margarin
1–2 ss vann
Konditorfarge


Smelt margarinen og tilsett melken. La alt bli varmt uten å koke. Visp egg og sukker lett. Bland hvetemelet med bakepulver, potetmel og vaniljesukker og tilsett det vekselvis med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer i langpanne eller i muffinsbrett. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.

Bland sammen melis, margarin og vann til en jevn røre. Del glasuren i flere skåler, og farg etter eget ønske. Pynt muffinsene med glasuren. La tørke. Velg pynt etter egen fantasi.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbærspøkelser

Jordbærspøkelser

Ingredienser

Friske jordbær
Hvit sjokolade
1 ss eggehvite
1/2–1 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak


I dag finnes det friske jordbær året rundt, og dette utnytter vi i denne oppskriften på kjempesøte og gode spøkelser.

Skyll og rens jordbærene. Plukk ut jordbær som kan stå selv, eller tilpass dem slik at de står. Smelt sjokoladen over vannbad. Hold i blomsterfestet på jordbærene, og dypp dem i den smeltede sjokoladen. Sett dem på et stykke bakepapir for å tørke. Rør sammen eggehvite og sjokolademelis, og fyll dette i en sprøytepose av plast. Klipp av spissen på posen, og sprøyt på øyne og munn på spøkelsene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Graver

Graver

Ingredienser

150 g smør eller margarin
2 egg
5 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g cashewnøtter

Sjokoladekrem
200 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Melis
100 g kaldt smør eller margarin

Pynt
2 dl kokosflak
Grønn konditorfarge
Mørdeigskaker


Smør en langpanne 20 x 30 cm. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smør/margarin og tilsett dette sammen med egget, og rør til en jevn røre. Hell røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøles før den hvelves ut.

Bryt i stykker sjokoladen, og bland den i en kasserolle sammen med fløte og melis. Varm på svak varme til alt har smeltet sammen til en jevn røre. Avkjøles før smør/margarin røres inn. Smør kremen på kaken. Skjær kaken i ruter. Plasser en mørdeigskake formet som en gravstein eller et kors i den ene enden av ruten. Farg kokosflak med grønn farge, og strø litt av dette som gress på gravene. Pynt eventuelt også med et lite gresskar av marsipan eller sukkerpasta.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Edderkopper

Edderkopper

Ingredienser

100 g kaldt smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
3 dl havregryn
2–3 ss sterk, kald kaffe

Pynt
Kokos
Dansukker Melis
Rød konditorfarge
Lakrissnører


Rør matfett og melis med sjokoladesmak luftig. Tilsett havregryn og kaffe.

Form til runde boller som rulles i kokos. Lag også mindre boller som plasseres som hode på de kokosrullede bollene.

Bland et par spiseskjeer melis med noen dråper rød konditorfarge og litt vann, og drypp på blandingen som øyne på hodet.

Kutt lakrissnørene i biter, og sett dem på som ben på edderkoppene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Draculabitt

Draculabitt

8 stk.
Ingredienser

2 ss Dansukker Lys Sirup
2 ts friskpresset sitronsaft
2 røde epler
20 skåldede mandler


Bland sirup og sitronsaft i en bolle. Skjær ut fire båter i hvert eple. Skjær ut en kløft i hver båt, slik at det blir en åpen munn. Pensle eplesidene med sirupsblandingen. Del mandlene i mindre biter, og stikk dem ned i eplet.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Edderkoppkake

Edderkoppkake

Ingredienser

150 g smør eller margarin
2 egg
3 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
3 ss kakao

Glasur
25 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
1/4 dl varm melk
1 ts vaniljesukker

Pynt
2 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
godteri


Sett ovnen på 175 °C. Smør og strø en form med avtakbar kant, ca. 25 cm i diameter.

Smelt matfettet. Visp egg og demerarasukker til luftig eggedosis. Bland de øvrige ingrediensene og sikt ned i røren. Tilsett matfettet. Hell opp i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i formen. Bland sammen ingrediensene til glasuren og stryk den over kaken. Visp sammen eggehvite og melis. Sprøyt ut et edderkoppnett over kaken. Lag en edderkopp av godteri og sett den i spindelvevet.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Øyetrøfler

Øyetrøfler

Ingredienser

200 g mørk sjokolade
4 ss fløte
2 dl Dansukker Melis
2 dl kokosflak, gjerne ristede

Pynt
200 g hvit sjokolade
Non Stop
25 g mørk sjokolade


Smelt den mørke sjokoladen over vannbad. Ta sjokoladen bort fra vannbadet, og rør inn melisen og fløten. Tilsett kokosflakene. Settes kaldt i 2 timer.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Form trøffelmassen til kuler som dyppes i sjokoladen. La stivne på rist. Trykk inn en Non Stop i hver kule. Lag en pupill av smeltet mørk sjokolade midt på hver Non Stop.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Flere Halloween-oppskrifter finner du her »