Sitrustider

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Nedenfor finner du oppskrifter på Sitrusmarmelade med safran, Mojitomarmelade, Appelsinmarmelade med vanilje og sitron, Klementin- og gulrotmarmelade, Sitrus- og karamellmarmelade, Lime- og ingefærmarmelade, Sitron-lavendel marmelade, Appelsinmarmelade med Earl Grey, Sitronmarmelade med pepper og basilikum, Sitrusmarmelade med banan, Grapefruktmarmelade med jordbær og Granateple-appelsinmarmelade.


Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelade med safran

25 minutter
Ingredienser

1 grapefrukt
2 appelsiner
2 ubehandlede sitroner
1 ubehandlet lime
0,5 g (1 pk.) safran
2 ts vaniljesukker
2 dl Dansukker Syltesukker


Vask fruktene godt, og rasp skallet av en sitron og lime. Ha skallet i en gryte.
Skjær av alt skallet og den hvite hinnen på fruktene, og kutt fruktkjøttet i små biter.
Ha frukten i gryten sammen med safran, vaniljesukker og syltesukker.
Kok i ca. 5 minutter, og skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Mojitomarmelade

Mojitomarmelade

25 minutter
Ingredienser

4 sitroner + revet skall av 1/2 ubehandlet sitron
1 ss mørk rom
1 ubehandlet lime
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
Frisk mynte


Vask sitronene og limen godt, og rasp skallet av en ½ sitron og 1 lime, sett til side. Skjær av den hvite hinnen av fruktkjøttet, og kutt frukten i biter som legges i en gryte.
Tilsett rom.
Rør inn syltesukkeret og demerarasukkeret. La koke i 12 minutter. Skum godt av.
Smak til med frisk hakket mynte.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Appelsinmarmelade med vanilje og sitron

Appelsinmarmelade med vanilje og sitron

30 minutter
Ingredienser

4 appelsiner
2 sitroner
2 dl vann
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
2 ts vaniljesukker


Vask sitrusfruktene grundig. Skjær av det ytterste skallet med en skarp kniv, og kutt deretter skallet i tynne strimler.
Skjær av den hvite hinnen på fruktene, og kutt fruktkjøttet i små biter.
Ha fruktkjøtt, skall og vann i en gryte. Snitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha alt i gryten.
La koke i 10 minutter eller til skallstrimlene er myke.
Tilsett syltesukker og vaniljesukker, og la koke i ytterligere ca. 7 minutter. Skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Klementin- og gulrotmarmelade

Klementin- og gulrotmarmelade

30 minutter
Ingredienser

1 1/2 finrevne gulrøtter
5 klementiner
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 1/2 dl Dansukker Syltesukker


Skrell og rasp gulrøttene.
Skrell klementinene. Kutt fruktkjøttet i små biter.
Ha alt i en gryte sammen med muscovadorørsukkeret og syltesukkeret.
La koke i 5–10 minutter. Skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sitrus- og karamellmarmelade

Sitrus- og karamellmarmelade

25 minutter
En ekstra eksklusiv marmelade, perfekt som vert-/vertinnegave til den som har alt.
Ingredienser

4 sitroner
2 lime
2 appelsiner
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ts vaniljesukker
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker


Skjær av skallet og den hvite hinnen på fruktene, og kutt fruktkjøttet i små biter.
Tilsett sirup, vaniljesukker og syltesukker.
La koke i ca. 10 minutter. Skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Lime- og ingefærmarmelade

Lime- og ingefærmarmelade

30 minutter
Ingredienser

3 ubehandlede lime + skall
1 ubehandlet sitron + skall
50 g fersk ingefær
3 dl Dansukker Syltesukker
1 dl vann


Vask limene og sitronen. Riv skallet. Skjær ut fruktkjøttet, men fjern alt det hvite. Del i mindre biter.
Skrell og riv ingefæren.
Ha fruktkjøtt, skall og ingefær i en gryte, tilsett vann, og kok opp.
Bland i syltesukkeret, og la det småkoke under omrøring i 5–10 minutter. Ta en marmeladetest for å sjekke konsistensen.
Hell marmeladen over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sitron-lavendel marmelade

Sitron-lavendel marmelade

30 minutter
Ingredienser

400 g fruktkjøtt av sitron
400 g Dansukker Syltesukker
4 ts vaniljesukker
4 ss tørket lavendel


Skrell sitronene, skjær ut fruktkjøttet og legg det i en gryte sammen med lavendelen.
Rør inn syltesukkeret, og kok i 5–10 minutter under omrøring. Ta gryten bort fra varmen. Skum godt av marmeladen.
Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Appelsinmarmelade med Earl Grey

Appelsinmarmelade med Earl Grey

25 minutter
Ingredienser

Te, Earl Grey, 4 poser eller 2 ss te i løsvekt
1/2 dl vann
400 g fruktkjøtt av ubehandlet appelsin
400 g Dansukker Syltesukker


La Earl Grey-teen stå og trekke i 1/2 dl vann, sil av tebladene/ta ut posene.
Vask og skrell appelsinene, skjær ut fruktkjøttet og legg det i en gryte sammen med syltesukkeret og teen.
Ha eventuelt i noen strimler av skall.
La koke i 5–7 minutter, rør om av og til.
Ta gryten bort fra varmen. Skum godt av marmeladen.
Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sitronmarmelade med pepper og basilikum

Sitronmarmelade med pepper og basilikum

25 minutter
Ingredienser

400 g fruktkjøtt av sitron
400 g Dansukker Syltesukker
1–2 ss grovmalt svartpepper
1 potte frisk basilikum


Skrell sitronene, skjær ut fruktkjøttet og legg det i en gryte sammen med syltesukkeret.
La det koke i 5–7 minutter, og tilsett pepper og basilikum. La det koke i ytterligere noen minutter.
Ta gryten bort fra varmen. Skum godt av marmeladen.
Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sitrusmarmelade med banan

Sitrusmarmelade med banan

35 minutter
Ingredienser

200 g kumquat
200 g skrelt grapefrukt
1 ubehandlet sitron
300 g banan
500 g Dansukker Syltesukker


Vask kumquatene og sitronen grundig. Skjær kumquatene i tynne skiver. Del grapefrukten i båter og skjær båtene i små biter. Mos bananen. Riv skallet på sitronen, og press ut saften. Bland kumquat, grapefrukt og sitronsaft og -skall i en gryte og la småkoke under lokk i 10 minutter. Tilsett bananen og syltesukkeret, og kok videre i 2–3 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Grapefruktmarmelade med jordbær

Grapefruktmarmelade med jordbær

Ingredienser

1 stor grapefrukt
200 g dypfryste jordbær
500 g Dansukker Syltesukker


Vask grapefrukten grundig. Skjær den i tynne båter, som igjen skjæres i tynne skiver. Tin jordbærene og skjær dem i mindre biter. Bland grapefrukt- og jordbærbitene med syltesukkeret i en gryte og kok i 10–15 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Granateple-appelsinmarmelade

Granateple-appelsinmarmelade

25 minutter
Ingredienser

3 dl granateplejuice
600 g appelsinkjøtt i biter
600 g Dansukker Syltesukker


Bland alle ingrediensene i en gryte, og la det koke i ca. 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Flere oppskrifter på marmelade finner du her »