Kalde dessertsupper

Fruktige supper er både leskende og gode i sommervarmen. De er enkle å lage og greie å ha i kjøleskapet både til dessert og mellommåltid. Hvis du heller suppen over på en termos, er den lett å ta med på tur også. Leskende etter badet eller som god avslutning på en grillkveld.

Morellsuppe med kanelkrem, Eksotisk fruktsuppe, Leskende bringebærsuppe, Melongazpacho, Rabarbra- og jordbærsuppe, Safransuppe med frukt og chili og Iset rabarbrasuppe.


Morellsuppe med kanelkrem

Morellsuppe med kanelkrem

6 porsjoner
Ingredienser

1/2-1 l moreller
1/2 l vann
2 dl rødvin
2 kanelstenger
2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
1 ss potetmel

2 dl kremfløte
1 ts malt kanel
2 ts Dansukker Melis


Skyll morellene og ta ut kjernene.

Bland vin, vann, demerarasukker, kanel og moreller i en kasserolle. Kok opp og la koke i 5 minutter. Rør ut potetmelet i litt vann og jevn ut suppen. Tilsett vaniljesukkeret.

Avkjøl. Sil ut bærene (ta vare på dem og server til is). Visp fløten stiv sammen med melis og kanel. Server suppen med kanelkremen og eventuelt en kake eller kavring.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Eksotisk fruktsuppe

Eksotisk fruktsuppe

4 porsjoner
Ingredienser

4 dl tropisk juice
2 dl hvitvin
1 ss potetmel
1/2 dl vann
2-3 ss Dansukker Sukker

Pynt
Frisk ananas/melon
Frisk fersken/nektarin og physalis


Kok opp juice og vin. Rør ut potetmelet i vannet og jevn ut suppen. Avkjøl. Smak til med sukker.

Legg ananas-/melonterninger, biter av fersken/nektarin og halve physalis i fine glass. Hell suppen over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Leskende bringebærsuppe

Leskende bringebærsuppe

4 porsjoner
Ingredienser

1/2 l bringebær
3 dl vann
2 dl hvitvin
2-4 ts potetmel
1/2 dl vann
1 ss friskpresset sitronsaft
1/2-3/4 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker

Pynt
Bringebær


Kok opp bringebær, vann og vin. Visp slik at bringebærene går i stykker. Rør ut potetmelet i vannet og jevn ut suppen. Avkjøl. Sil suppen. Smak til med sitronsaft, sukker og vaniljesukker. Serveres godt avkjølt. Server gjerne kjeks/kake/kavring til suppen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Melongazpacho

Melongazpacho

4 porsjoner
Ingredienser

400 g honningmelon
1 1/2 dl halvtørr hvitvin
1/4-1/2 dl Dansukker Sukker

Isbiter
Friske bær


Skrell melonen og fjern kjernene. Kutt melonkjøttet i biter og miks det med vinen. Smak til med sukker. Serveres kald med isbiter og bær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Rabarbra- og jordbærsuppe

Rabarbra- og jordbærsuppe

4 porsjoner
Ingredienser

150 g rabarbra i biter
4 dl vann
1 kanelstang
1 ts potetmel
1/2 dl vann
1/2 liter friske jordbær
1/2-3/4 dl Dansukker Sukker


Ha rabarbra, vann og kanelstang i en kasserolle. Kok opp og la koke i 5 minutter. Rør ut potetmelet i vannet og jevn ut suppen. Ta opp kanelstangen. Miks jordbærene og visp mosen ned i rabarbrasuppen. Settes kjølig. Smak til med sukker. Server gjerne en liten kake eller kavring til suppen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Safransuppe med frukt og chili

Safransuppe med frukt og chili

4 porsjoner
Ingredienser

4 dl eplejuice
1 dl hvitvin
1/2 dl friskpresset sitronsaft
1-1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1/4 g safran
1 ts finhakket rød chili
2 ss calvados (kan sløyfes)
Sesongens frukt og/eller bær


Kok opp alt utenom frukt/bær og calvados. Settes kaldt. Suppen skal serveres iskald. Legg i frukt/bær etter eget valg og fordel i glass/skåler. Serveres med kake, kjeks eller kavring.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Iset rabarbrasuppe

Iset rabarbrasuppe

4 porsjoner
Ingredienser

1/2 kg rabarbra i biter
1 bit frisk ingefær på størrelse med en sukkerbit
7 dl vann
1-1 1/2 dl Dansukker Sukker

Jevning
2 ss potetmel
1/2 dl vann

Pynt
1 sitron i tynne skiver
Isbiter


Kok rabarbra, ingefær og vann i 5 minutter. Sil ut rabarbraen og ingefæren og kok opp på nytt. Rør ut potetmelet i litt vann og jevn ut suppen. Avkjøl. Smak til med sukker. Settes kjølig. Ha i sitronskiver og isbiter ved servering. Server gjerne en liten kake til suppen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker