Sommerdrinker

Tid for årets store sommerfest med vennekretsen, eller bare en deilig sommerkveld hjemme på tomannshånd? Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hva med en syrlig limoncello eller en søt jordbærlikør?

Nedenfor finner du oppskrifter på Boblesangria med shrub, Leskende jordbærshrub, Rabarbramargarita, Berry-bubbles, Limoncello, Jordbærtequila, Lemon fresh, Bærdaiquiri, Sommerbowle, Jordbærlikør, Bærlikør og Jordbær/hyll-tonic.

Oppskrifter på sommerens tørsteslukkere finner du her »

Oppskrifter på saft finner du her »


Boblesangria med shrub

Boblesangria med shrub

1 mugge sangria 30 minutter
Ingredienser

Grunnoppskrift shrub (eddiksirup)
3 dl jordbær
3 dl balsamicoeddik eller rødvinseddik
3 dl Dansukker Demerarasukker

Sangria
Jordbær, bringebær, blåbær
5 ss shrub
1 sitron
1 lime
1 bunt mynte
750 cl musserende vin (gjerne alkoholfri)
50 cl vann med kullsyre
Dansukker Demerarasukker


Shrub
Skyll og hakk jordbærene. Ha dem på et rent glass med tettsittende lokk.
Varm opp eddiken i en gryte, men unngå at den koker. Hell den over jordbærene, og skru lokket godt på. Sett det i kjøleskapet, og la stå i minst 2 døgn.
Sil eddiken gjennom en finmasket sil noen ganger til væsken er helt klar. Kok opp eddiken med sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg helt opp, og hell over på et rent glass. Skru på lokket. Oppbevares i kjøleskapet.

Sangria
Skyll og del bær og frukt i små biter, og ha dem i en mugge sammen med shruben. Legg i noen kvister mynte, og hell over den musserende vinen og kullsyrevannet. Strø til slutt over litt sukker, og rør rundt.


Tips!

Lag shruben minst et par dager før servering. Smaken blir kraftigere jo lengre den står.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Leskende jordbærshrub

Leskende jordbærshrub

1 glass 30 minutter
Ingredienser

Grunnoppskrift shrub (eddiksirup)
3 dl jordbær
3 dl balsamicoeddik eller rødvinseddik
3 dl Dansukker Demerarasukker

Jordbærshrub
3 ss shrub
20 cl vann med kullsyre
2–3 friske jordbær
1 lime
4 cl gin (kan sløyfes)


Shrub
Skyll og hakk jordbærene. Ha dem på et rent glass med tettsittende lokk.
Varm opp eddiken i en gryte, men unngå at den koker. Hell den over jordbærene, og skru lokket godt på. Sett det i kjøleskapet, og la stå i minst 2 døgn.
Sil eddiken gjennom en finmasket sil noen ganger til væsken er helt klar. Kok opp eddiken med sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg helt opp, og hell over på et rent glass. Skru på lokket. Oppbevares i kjøleskapet.

Jordbærshrub
Hell shruben i et glass, og fyll på med kullsyrevann.
Skyll og ha i jordbærene. Tilsett til slutt gin og limeskiver.


Tips!
Lag shruben minst et par dager før servering. Smaken blir kraftigere jo lengre den står.
 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Rabarbramargarita

Rabarbramargarita

1 glass
Ingredienser

4 cl tequila
2 cl Cointreau
4 cl limejuice
4 cl rabarbrasirup
salt

Rabarbrasirup
3 rabarbrastilker i biter
3 1/2 dl vann
3 1/2 dl Dansukker Sukker


Begynn med rabarbrasirupen: La ingrediensene koke i rundt 15 minutter.

Sil gjennom en grov sil. Press rabarbraen forsiktig, slik at all saft renner ut. Avkjøl.

Rist tequila, Cointreau, limejuice og rabarbrasirup.

Server i cocktailglass med saltet kant.

Tips!
Du får finest saltrand ved å gni en sitronskive mot den utvendige kanten øverst på glasset, snu glasset opp-ned og strø på salt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Berry-bubbles

Berry-bubbles

6 glass
Ingredienser

1/2 liter vann
5 poser te med blåbær- eller solbærsmak
1 dl Dansukker Sukker
150 g blåbær
12 bringebær
6 jordbær
Isbiter
70 cl musserende rosévin


Kok opp vannet, og legg i teposene. La stå i 5 minutter. Ta opp teposene. Ha i sukkeret, og rør til det er oppløst. Sett i kjøleskap til servering. Legg isbiter i store glass, og hell i teen. Fordel bærene i glassene. Tilsett vinen, og server umiddelbart.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Limoncello

Limoncello

Ingredienser

1/2 kg økologiske sitroner
1/2 liter vodka
4 dl Dansukker Sukker


Vask sitronene, og skrell dem tynt. Rør sammen vodkaen og sukkeret i et glass. Legg i sitronskallet, og sett lokk på glasset. La stå på et mørkt sted i 2–3 uker. Sil av skallet, og hell over på flaske. Server likøren kald med isbiter som aperitiff eller spedd med mineralvann.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbærtequila

Jordbærtequila

4 glass
Ingredienser

250 g jordbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl tequila


Bland samtlige ingredienser i en kjøkkenmaskin/blender, og kjør til blandingen er jevn. Hell over i fire glass. Pynt eventuelt med et jordbær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Lemon fresh

Lemon fresh

4 glass
Ingredienser

1/2 dl nypresset limesaft
1 dl Dansukker Lys Sirup
15 cl rom, kan droppes
1 lime, skåret i små biter
Isbiter
1/2 liter mineralvann med sitronsmak 


Bland godt sammen limesaft, sirup og rom. Fordel blandingen i fire glass. Legg i limebiter og rikelig med isbiter. Fyll på med mineralvann. Serveres straks. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bærdaiquiri

Bærdaiquiri

4 glass
Ingredienser

2 dl lys rom
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
10 jordbær eller 2 dl bringebær
1–2 dl is


Bland rom, sirup, jordbær og is i en mikser og kjør til bærene er finfordelt. Sil opp bærdaiquirien i nedkjølte glass.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sommerbowle

Sommerbowle

ca. 12 glass
Ingredienser

500 g (1 liter) bringebær
2 lime
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 flasker tørr rosévin
2 flasker tørr, musserende hvitvin
Isbiter


Rens og eventuell skyll bringebærene. Skyll limene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Bland sirup og rosévin i en stor skål. Ha i bringebær og limeskiver. Ha i isbiter og hell på den musserende vinen ved servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbærlikør

Jordbærlikør

ca. 1/2 liter
Ingredienser

3 1/2 dl nøytralt brennevin (ca. 30 %)
1 liter jordbær
4 dl Dansukker Lys Sirup 


Skyll jordbærene og fjern hamsene. Legg dem på et kjøkkenhåndkle eller husholdningspapir for å tørke. Ha bærene på et glass, og hell på spriten. La stå i minst fire uker. Sil bort bærene. Bland jordbærspriten med sirupen. Hell over på nøye rengjorte flasker.

Ta vare på bærene, og kok dem med 3–4 dl Dansukker Syltesukker. Det blir et pikant jordbærsyltetøy med voksensmak som blant annet er godt som tilbehør til smakssterk ost.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bærlikør

Bærlikør

ca. 1 liter
Ingredienser

500 g bær etter eget valg, f.eks. bringebær, blåbær, jordbær eller bjørnebær
1 økologisk sitron
5 dl vodka
2 dl Dansukker Sukker
2 dl Dansukker Lys Sirup


Rens bærene og skyll sitronen grundig. Del sitronen i båter. Ha bær, sitronbåter, vodka og sukker på et glass. La stå i 3–4 uker. Sil bort bær og sitronbåter. Bland vodkablandingen med sirupen. Kan drikkes med én gang, men blir bedre jo lenger den lagres.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbær/hyll-tonic

Jordbær/hyll-tonic

4 glass
Ingredienser

1/2 liter jordbær
2 dl konsentrert hylleblomstsaft
2 ss Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
8 cl gin
4 dl Schweppes Tonic Water 


Fyll fire glass halvveis opp med is. Fordel gin i glassene. Miks jordbær, saft og de to sukkertypene. Sil, og hell over i glassene. Spe med vann.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Oppskrifter på sommerens tørsteslukkere finner du her »

Oppskrifter på saft finner du her »