Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben. Og ellers kan du jo bare fryse ned det som blir til overs.

Nedenfor finner du oppskrifter på Bærkake i langpanne, Langpannekaker, Brown Sugar Squares, Klissekake med kokostosca i langpanne, Bringebærruter, Myk pepperkake i langpanne, Blåbærkake og Sjokolade/kokos-ruter.


Bærkake i langpanne

Bærkake i langpanne

25-30 stykker
Ingredienser

5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
3 egg
100 g smør eller margarin, romtemperert
400 g Philadelphia-ost, naturell
2 1/2 ss vaniljesauspulver for koking
2 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 liter rensede bær

Pynt
Friske bær
Dansukker Melis


Dekk en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med bakepapir. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og demerarasukker i en bolle. Tilsett matfett og egg, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Trykk ut deigen på bakepapiret i langpannen. Forstekes midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Imens blandes osten og vaniljesauspulveret. Kremfløten og sukkeret vispes stivt og vendes ned i osteblandingen.

Ta ut den forstekte bunnen og bre over ostekremen. Strø over bærene. Stek i 25 minutter til. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Sikt over litt melis før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Langpannekaker

Langpannekaker

ca. 40 stk.
Ingredienser

2 dl flytende margarin
2 dl vann
5 egg
4 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Brun Farin
4 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
Smør/margarin til formen
Dansukker Demerarasukker til formen

Forslag til smakstilsetning
• 2 ts vaniljesukker
• 2 ss kakao
• 1 g safran
• ca 400 g bær eller fersk frukt i biter
• ca 250 g rosiner eller annen tørket frukt
• 100 g revne gulrøtter + 200 g avrent knust ananas + 50 g valnøtter
• 300 g revet squash + revet skall av 1 ubehandlet lime

Forslag til pynt
• Dansukker Melis utrørt i litt vann
• 200 g philadelphia-ost naturell + 2 1/2 dl Dansukker Melis + revet skall av 1 ubehandlet sitron
• 3 dl Dansukker Melis + 1 ss kakao + 1/2 dl kaffe + 50 g smeltet smør/margarin, strø på kokosmasse


Smør en form, ca 30 x 40 cm, og strø på demerarasukkeret. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør i margarin og vann. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i røren. Tilsett ønsket smakstilsetning. Hell opp i formen og stek midt i ovnen ved 175 °C i 25-40 minutter. Hvelv kaken. Pynt kaken etter ønske.

Tips
Lag en dansk drømmekake ved å steke kaken i 20 minutter. Legg deretter på en glasur som er laget av 125 g smør, 100 g kokosmasse, 2 1/2 dl Dansukker Sukker og 1/2 dl melk. Stek den deretter i 5 minutter på 225 °C.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Brown Sugar Squares

Brown Sugar Squares

ca. 25 stk.
Ingredienser

150 g smør
300 g Dansukker Brun Farin
2 egg
3 dl (180 g) hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 dl hakkede, skåldede mandler
2 ts vaniljesukker


Sett stekeovnen på 150–175 °C.

Smelt smør og brun farin i en kasserolle. La det syde svakt i ca. 5 min. La det avkjøles.

Tilsett eggene i den avkjølte blandingen. Rør melet, bakepulveret, mandlene og vaniljesukkeret inn i blandingen.

Hell blandingen i en teflonform eller i en smurt langpanne (20 x 30 cm).

Stekes på nederste rille i 30–45 min. Kontroller med en strikkepinne om kaken er ferdig. Det skal ikke sitte igjen fuktig deig på strikkepinnen. La kaken avkjøles. Skjær den opp i kvadrater.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Klissekake med kokostosca i langpanne

Klissekake med kokostosca i langpanne

ca. 20 stykker
Ingredienser

5 egg
500 g Dansukker Brun Farin
200 g romtemperert smør
1 dl kakao
2 ss vaniljesukker
3 krm salt
3 1/2 dl hvetemel

Toscaglasur
400 g kokosflak
3 dl Dansukker Sukker
2 dl Dansukker Lys Sirup
3 dl kremfløte
125 g smør eller margarin


Visp sammen egg og brun farin. Tilsett smør, kakao, vaniljesukker og salt, og visp til en jevn røre. Bland i melet. Hell røren på et smurt bakepapir i en langpanne 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Bland imens sammen ingrediensene til toscaen i en kasserolle, og la småkoke under omrøring i 5 minutter. Fordel røren på kaken, og stek i ytterligere 10 minutter. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Legg rutene i en boks med papir mellom hvert lag. Rutene egner seg godt til frysing.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bringebærruter

Bringebærruter

ca. 30 stk.
Ingredienser

6 egg
4 dl Dansukker Demerarasukker
200 g finhakkede hasselnøtter
1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker

Pynt
1 pose (100 g) Daim-kuler
3 dl kremfløte
2 ss Dansukker Melis
250 g (1/2 liter) friske bringebær


Kle en langpanne, 25 x 35 cm, med bakepapir. Smør papiret. Visp egg og sukker til lys eggedosis. Bland nøttehakk, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og vend dette inn i eggedosisen. Ha røren i langpannen, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Hvelv kaken på et stykke bakepapir. Dra av papiret som har vært på under stekingen. Strø over Daim-kulene. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Visp fløten og melisen stivt. Sprøyt ut klatter på rutene. Pynt med bringebær. Kaken kan også fryses før den pyntes. Hvis ikke hele kaken skal brukes på én gang, tilpasses mengden krem og bringebær etter antallet biter som serveres.

Bringebærene kan byttes ut med andre bær eller frukter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Myk pepperkake i langpanne

Myk pepperkake i langpanne

ca. 40 biter
Ingredienser

4 egg
8 dl Dansukker Brun Farin
6 dl surmelk
1 ss ingefær
1 1/2 ss kardemomme
2 ts kryddernellik
1 1/2 ss kanel
12 dl hvetemel
1 ss natron
200 g smeltet smør eller margarin
2 dl tyttebærsyltetøy eller frosne tyttebær

Topping
400 g Philadelphia-ost naturell, gjerne lettvarianten
4 dl Dansukker Melis
2 ss vaniljesukker
Frosne tyttebær kan sløyfes.


Visp egg og sukker luftig. Tilsett surmelken. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i røren. Rør inn smøret og tyttebærsyltetøyet. Hell røren i en langpanne med smurt og strødd bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Hvelv kaken på bakepapir. Avkjøl.

Bland osten med melis og vaniljesukker, og smør over kaken. Strø over tyttebær, og skjær kaken i ruter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Blåbærkake

Blåbærkake

ca. 35 stykker
Ingredienser

Deig
9 dl hvetemel
2 dl Dansukker Sukker
2 ss vaniljesukker
2 ss bakepulver
300 g smør eller margarin, romtemperert
3 egg
250 g blåbær

Smulelokk
150 g smeltet smør eller margarin
4 1/2 dl havregryn
3 dl Dansukker Demerarasukker

Pynt
Dansukker Melis


Bland de tørre ingrediensene til deigen i en bolle. Tilsett smør/margarin, og arbeid sammen til en smuldredeig. Rør i eggene. Trykk deigen ut i en smurt langpanne, ca. 20 x 30 cm. Legg på blåbærene. Bland smeltet smør/margarin med havregryn og sukker, og strø dette over blåbærene. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl. Del i ruter, og sikt over litt melis.

Blåbærene kan byttes ut med andre bær eller frukter, for eksempel kirsebær eller plommer.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokolade/kokos-ruter

Sjokolade/kokos-ruter

20 stykker
Ingredienser

3 egg
2 1/2 dl Dansukker Sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss kakao
2 ts bakepulver
1 dl vann
100 g smør eller margarin

Kokosrøre
75 g smør eller margarin
3 dl kokosflak
2 1/2 dl Dansukker Melis
2 små egg

Pynt
Dansukker Melis


Smør og strø mel i en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel, bakepulver og kakao og vend ned i røren. Kok opp vann og matfett og tilsett i sjokoladerøren. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen ved 200 °C i 20 minutter. Bland alle ingrediensene til røren i en kasserolle og la småkoke under omrøring til en tykk røre.

Ta ut kaken og øk ovnstemperaturen til 225 °C. Smør kokosrøren over sjokoladekaken, sett formen midt i ovnen og stek i ytterligere 10 minutter til kaken har fått fin farge. Avkjøl kaken før den skjæres i biter. Sikt melis over kaken før servering. Egner seg til frysing.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker