Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på søte småkaker for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen. Server dem sammen med kaffe, saft eller melk – alt etter smak og behag!

Nedenfor finner du oppskrifter på Små syltetøykaker, En- to- tre kaker, Vridde studenter, Toscagrotter og Rosinpletter.


Små syltetøykaker

Små syltetøykaker

ca. 35 stk.
Ingredienser

Deig
200 g smør eller margarin
2 ss Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
4 1/4 dl hvetemel
1 eggeplomme

Fyll
200 g bringebær
1/2 dl vann
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
1/2 dl Dansukker Melis
Et par dråper vann


Begynn med å blande bringebær og vann i en kjele og kok i 2 minutter. Tilsett syltesukker og kok i 2 minutter til. Avkjøl.

Arbeid sammen alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i plastpose og la den hvile i kjøleskap i 1 time.

Trill 35 kuler av en tredjedel av deigen, og legg dem på stekeplater med bakepapir. Klem ned deigkulene og legg litt syltetøy på i midten. Klem resten av deigen med sprøytepose rundt kanten på kakene.

Stek kakene i ovnen på midterste rille ved 175 °C i ca. 7 minutter.

Rør ut melisen med litt vann og bre glasuren på kakene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

En- to- tre kaker

En- to- tre kaker

ca. 45 stk.
Ingredienser

3 egg
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
6 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ss vaniljesukker
3 ts bakepulver

Pensling
eggehvite

Pynt
Dansukker Sukker eller
Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker eller
Dansukker Perlesukker


En liten, tørr kake som smaker godt til f.eks. krem eller fruktsuppe. Kakene kan varieres ved forskjellige sukkervalg til pynt.

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland sammen begge melsortene samt vaniljesukker og bakepulver, og rør dem inn i deigen. Arbeid deigen smidig på et bakebord og rull ut fingertykke lengder som legges på en stekeplate med bakepapir. Pensle med eggehvite. Strø på sukker, muscovadorørsukker eller perlesukker. Stek i ovnen på midterste rille i 175 °C i ca. 12 minutter, kakene skal være tørre og sprø. Skjær dem i biter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Vridde studenter

Vridde studenter

ca. 20 stk.
Ingredienser

Deig
225 g usaltet smør
3 3/4 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
3/4 dl fløte

Fyll
200 g hasselnøtter
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 eggehvite
2 ts vann
1 ss romtemperert usaltet smør


En gammel svensk klassiker, alltid svært gode.

Smuldre sammen kaldt smør, hvetemel og vaniljesukker. Tilsett fløten og arbeid det raskt sammen til en deig. Legg den løse deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskap i minst 2 timer, gjerne natten over.

Mal hasselnøttene og bland dem med sukker, eggehvite og vann, og rør til det blir en jevn masse. Tilsett smøret.

Kjevl ut deigen på et bakepapir til den er ca. 20 x 20 cm stor. Bre fyllet utover leiven. Brett leiven dobbel ved hjelp av papiret. Skjær ut centimeter brede remser som vris et par ganger innen de legges på stekeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 7 minutter. Avkjøl dem på platen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Toscagrotter

Toscagrotter

30 stk.
Ingredienser

200 g smør eller margarin
3/4 dl Dansukker Sukker
2 ss vaniljesukker
4 1/2 dl hvetemel

Toscasrøre
30 g mandler eller sesamfrø
50 g smør eller margarin
1/2 dl Dansukker Sukker
5 ts hvetemel
2 ss kremfløte


Arbeid sammen ingrediensene til deigen. Trill 30 like store kuler som legges i små kakeformer. Lag en fordypning i hver kake. Skåld, skrell og hakk mandlene. Bland samtlige ingredienser til fyllet i en kjele og kok opp. Fordel fyllet i fordypningene i kakene. Stek i ovnen på midterste rille ved 200 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl dem på rist.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Rosinpletter

Rosinpletter

ca. 45 stk.
Ingredienser

4 1/2 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1 dl rosiner
150 g smør eller margarin
1/2 dl kremfløte

Til utbaking
1 1/2 - 2 dl Dansukker Sukker 


Bland sammen alle de tørre ingrediensene samt rosiner. Del kaldt smør eller margarin i mindre biter og smuldre dem inn i melblandingen. Tilsett fløten og arbeid det sammen til en deig som bør hvile i minst en time i kjøleskapet.

Del deigen i to deler som formes til pølser på ca. 3 cm i diameter. Skjær pølsene i halvcentimeter tykke skiver. Hell sukkeret på et bakepapir og legg skivene på sukkeret og kjevl lett på dem til de er ca. 6 cm i diameter. Snu kakene så det kommer sukker på begge sidene. Legg kakene på stekeplate med bakepapir og stek i ovnen på midterste rille ved 200 °C i ca. 7 minutter. Avkjøl dem på rist. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker