Desserter med Gelésukker Multi

Med Dansukker Gelésukker Multi lykkes du enkelt med desserter som mousser, puddinger og pannacotta. Gelésukker Multi inneholder vegetabilsk geleringsmiddel (karragenan og fruktkjernemel) og kan brukes i de fleste sammenhengene der du ellers må bruke animalsk gelatin. La deg inspirere av de lekre dessertoppskriftene våre.

Nedenfor finner du oppskrifter på Bjørnebærdessert i glass, Sitronmousse, Ostekake med bærtopp, Enkel bringebærdessert, Pannacotta med varme jordbær, Basilikumpannacotta på sjokoladebunn og Bringebær-pannacotta.


Bjørnebærdessert i glass

Bjørnebærdessert i glass

4 porsjoner
Ingredienser

200 g bjørnebær
1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Gelésukker Multi
1 ts vaniljesukker
8 ss eggelikør

Pynt
4 bjørnebær


Skyll bjørnebærene. Miks/mos bærene. Kok opp bær og gelésukker. Visp fløten stiv sammen med gelésukker og vaniljesukker.

Ha to spiseskjeer eggelikør i hvert av de fire glassene. Fordel deretter bjørnebærmosen i glassene. Til slutt legges fløten i glassene. Pynt med et bjørnebær. Server umiddelbart.

Bjørnebærene kan byttes ut med andre bær, for eksempel solbær eller blåbær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sitronmousse

Sitronmousse

2 porsjoner
Ingredienser

1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi
2 dl kremfløte
2 ss friskpresset sitronsaft


Kok opp gelésukker og 1 dl fløte. Tilsett sitronsaften. La blandingen avkjøles. Visp resten av fløten til krem og vend den ned i den avkjølte blandingen.

Drypp gjerne litt sitronlikør eller påfør litt revet sitronskall ved serveringen.

I stedet for sitronsaft og –skall kan du bruke 1-2 ss kakao og 1 ss Xante pærekonjakk.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Ostekake med bærtopp

Ostekake med bærtopp

8-10 porsjoner 75 minutter
Ingredienser

Bunn
15 stk. Digestive-kjeks
75 g smør eller margarin

Fyll
2 dl kesam
2 dl crème fraîche
1 dl Dansukker Gelésukker Multi

Topp
1/2 liter friske eller frosne bær, f.eks. bringebær
4 dl spedd saft, helst samme smak som bærene
2 dl Dansukker Gelésukker Multi


Knus kjeksene. Smelt matfettet, og ha det over i de knuste kjeksene. Bland godt. Trykk ut smuleblandingen i bunnen av en form med avtakbar kant. Kok opp 1 dl crème fraîche med gelésukkeret, og la koke i 1/2 minutt. Bland i resten av crème fraîchen og kesamen. Legg fyllet oppå bunnen. Settes i kjøleskap for å stivne. Legg bærene oppå fyllet. Større bær som jordbær deles eller skjæres i skiver. Bland saft og gelésukker i en kasserolle og la koke i 1/2 minutt. Ta kasserollen fra platen, og avkjøl. Fordel geleen over bærene. Oppbevares i kjøleskap.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Enkel bringebærdessert

Enkel bringebærdessert

4 porsjoner
Ingredienser

2 ss smør eller margarin
2 dl havregryn
1/2 dl Dansukker Brun Farin
4-6 dl bringebær
5 dl crème fraîche
1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi


Smelt matfettet i en stekepanne. Fres havregryn og sukker i fettet. Sett nøttene til side. Rens bringebærene. Visp crème fraîche med gelésukkeret. Ha crème fraîche-blandingen og bringebærene i fire glass. Strø over havregrynene. Server umiddelbart.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Pannacotta med varme jordbær

Pannacotta med varme jordbær

4 porsjoner
Ingredienser

5 dl kremfløte
1 kanelstang
1 krm malt kardemomme
1 dl Dansukker Gelésukker Multi

Saus
1/2 liter jordbær
2 ts knuste grønne pepperkorn
2 ss Dansukker Demerarasukker


Kok kremfløte, kanel og kardemomme i 2 minutter. Visp inn gelésukkeret, og kok i ytterligere 1/2 minutt. Sil blandningen over i 4 glass eller skåler. Sett i kjøleskap til servering.

Skjær jordbærene i skiver. Bland jordbær, rørsukker og grønn pepper i en kasserolle, og kok opp. Server bærene til pannacottaen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Basilikumpannacotta på sjokoladebunn

Basilikumpannacotta på sjokoladebunn

6 porsjoner
Ingredienser

Kake
2 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss kakao
1 ts bakepulver
2 ss kokende vann

Pannacotta
5 dl kremfløte
1 dl finhakket frisk basilikum
1 dl Dansukker Gelésukker Multi

Pynt
2 ss Dansukker Lys Sirup
Friske bringebær
Dansukker Melis


Kle en langpanne med bakepapir. Smør papiret. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, kakao og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet. Hell over i langpannen og stek midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på sukret papir. Avkjøl. Stikk ut runde kaker med de glassene som skal brukes til pannacottaen.

Bland fløte, basilikum og gelésukker i en kasserolle, og la koke i 30 sekunder. Hell over i fire glass. Sett i kjøleskap til servering. Hvelv pannacottaen over på kakene. Spre sirup over pannacottaen. Pynt med friske bringebær. Dryss litt melis over bringebærene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bringebær-pannacotta

Bringebær-pannacotta

4 porsjoner
Ingredienser

1/4 l bringebær
1/2 dl bringebærsaft
1/2 dl vann
1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi

100 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
1 dl Dansukker Gelésukker Multi


Legg bringebærene i bunnen av 4 glass. Kok opp saft, vann og gelésukker multi. Fordel saften over bringebærene. Sett det i kjøleskap for å stivne.

Ta sjokolade, kremfløte og gelésukker multi i en kasserolle og smelt det på svak varme. La blandingen deretter koke i 1/2 minutt. Sett det til siden for avkjøling.

Fordel deretter blandningen over bringebærgeleen. Settes i kjøleskap frem til servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker