Eksotiske desserter

I vinterhalvåret er det bra å få i seg litt ekstra C-vitamin. Det er også da mange av de eksotiske fruktene er på sitt aller beste. Med utgangspunkt i disse deilige fruktene kan du enkelt lage lekre og fargeglade desserter som gjør godt for hele kroppen.

Nedenfor finner du oppskrifter på Karamellisert ananas, Tropisk fruktsalat, Eksotisk fruktsuppe, Vitamina tropical, Banandessert og Enkel youghurtdessert.


Karamellisert ananas

Karamellisert ananas

4 personer
Ingredienser

1 ananas
5 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss smør
1 ubehandlet lime – saft og revet skall
Nymalt svart pepper


Skjær toppen og bunnen av ananasen og fjern skallet på sidene. Del frukten og skjær den i båter. Fjern eventuelt stengelen. Varm en panne og hell i sirup. Ha i smør og la det smelte. Legg ananasstykkene i den varme sirupen og tilsett saft og skall av limen. La ananasen karamellisere seg i ca 2–3 min. På hver side. Server de varme karamelliserte ananasstykkene med vaniljeis og nymalt svart pepper.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Tropisk fruktsalat

Tropisk fruktsalat

6-8 porsjoner
Ingredienser

1 ananas
2 bananer
1 mango
1 guava, eller 1 boks hermetisk guava

Saus
1 dl tykk kokosmelk
3/4 dl Dansukker Lys Sirup tilsatt 2 ts revet frisk ingefær

Pynt
kokosflak
1/2 ts malt kanel


Skrell fruktene og skjær dem i skiver og biter. Bland fruktbitene i en bolle, men legg til side den ene bananen. Ha bananbitene, kokosmelken og sirupen i en mikser/blender og kjør til en jevn saus. Hell sausen over frukten og dryss over litt kanel. Strø over kokosflak.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Eksotisk fruktsuppe

Eksotisk fruktsuppe

4 porsjoner
Ingredienser

4 dl tropisk juice
2 dl hvitvin
1 ss potetmel
1/2 dl vann
2-3 ss Dansukker Sukker

Pynt
Frisk ananas/melon
Frisk fersken/nektarin og physalis


Kok opp juice og vin. Rør ut potetmelet i vannet og jevn ut suppen. Avkjøl. Smak til med sukker.

Legg ananas-/melonterninger, biter av fersken/nektarin og halve physalis i fine glass. Hell suppen over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Vitamina tropical

Vitamina tropical

4 store glass
Ingredienser

2–3 ss Dansukker Melis
2 skiver à 2 1/2 cm ananas uten stokk
1 mango
1 banan
1 papaya
2 håndfuller frosne eller friske jordbær
1 pasjonsfrukt
ca 6 dl appelsinjus
1/2 ts vaniljesukker


Fjern skall og stein i frukten, og skjær dem i stykker. Pasjonsfruktens steiner skrapes ut med en skje. Bland alle ingrediensene godt. Blandingen kan eventuelt siles, slik at steiner og tråder fra frukten fjernes. Hvis du bruker friske jordbær, bør du også tilsette 3–4 isbiter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Banandessert

Banandessert

4 porsjoner
Ingredienser

1/2 dl hasselnøtter
1 1/2 dl kremfløte
1 ts Dansukker Melis
4 små bananer
1 dl Daim-kuler
4 ss Dansukker Lys Sirup


Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne. Gni bort mesteparten av det brune skallet i et håndkle. Del nøttene eller hakk dem grovt. Visp fløten stiv sammen med melisen. Skrell bananene og del dem i lengderetning. Fordel dem på 4 asjetter. Klatt på eller sprøyt litt krem på hver banan. Strø over nøtter og Daim-kuler. Spre sirup over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Enkel yoghurtdessert

Enkel yoghurtdessert

4 porsjoner
Ingredienser

1 moden mango
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 dl tyrkisk yoghurt (naturell)
1 ss vaniljesukker
5 dl knuste marengser


Skrell mangoen, og skjær fruktkjøttet løs fra kjernen. Miks fruktkjøttet sammen med sirupen.
Bland yoghurt og vaniljesukker. Legg halvparten av mangomiksen i fire pene glass. Deretter et lag med knust marengs, og deretter fordeles yoghurten i glassene. Et nytt lag med mangomiks, og til slutt et lag med knust marengs. Server umiddelbart.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker