Lys Sirup med karamellaktig smak

Lys Sirup

Lys Sirup gir en smak av både salt og syrlig karamell som passer perfekt til brød, kaker, desserter, godteri og som topping på både is og frukt.

Nedenfor finner du oppskrifter på Lekkerbiskener, Karamellpai med nøtter, Rocky Road ruter, Sirupskaker med tørkede bær, Piknikhorn med skinke, Krydret rugknekkebrød, Sjokolade-karamellkrem, Hasselnøttis med bringebær, Sjokolade-mintkaramell og Florentinkaker.

Les mer om Lys Sirup på flaske »


Lekkerbiskener

Lekkerbiskener

ca. 30 stk.
Ingredienser

Bunn
1 glass peanøttsmør, 350 gram
2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl kokosflak
1 dl hakkede hasselnøtter
2 ss vaniljesukker
1 liter Special K

Pynt
200 g mørk sjokolade
200 g myk nougat (Odense)


Kok opp alle ingrediensene til bunnen, utenom kokosflakene, i en kasserolle. Rør inn kokosflakene. Kle en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med plastfilm, og fordel røren i denne. La stivne. Smelt sjokolade og nougat i en bolle over vannbad. Smør sjokoladeblandingen over kaken. La stivne. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Karamellpai med nøtter

Karamellpai med nøtter

ca. 10 porsjoner
Ingredienser

Deig
3 1/2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Brun Farin
100 g smør eller margarin
1 ss olje
1 eggeplomme
3 ss dl kaldt vann

Fyll
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
2 ts kakaopulver
1 ss vaniljesukker
75 g smør eller margarin
200 g nøtter, gjerne forskjellige typer

Pynt
Vispet krem
Dansukker Melis med sjokoladesmak


Arbeid sammen ingrediensene til deigen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Trykk deigen ut i en form med avtakbar kant, ca. 28 cm i diameter. Prikk med en gaffel. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i 10 minutter. La paiskallet avkjøles i formen. Bland alle ingrediensene til fyllet unntatt matfett og nøtter i en kasserolle, og la småkoke til det tykner, ca. 10 minutter. Rør av og til. Ta kasserollen fra platen, og rør inn matfettet. Tilsett nøttene. Hell fyllet i skallet. Sett i kjøleskap i 3 timer for å stivne. Ta kanten av formen, og pynt paien med vispet krem. Sikt over litt sjokolademelis.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Rocky Road ruter

Rocky Road ruter

Ca. 35 biter
Ingredienser

Deig
200 g smør eller margarin
4 1/2 dl hvetemel
1 dl Dansukker Melis

Fyll
200 g naturell kremost / Philadelphia ost
150 g peanøttsmør
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss vaniljesukker
1 egg
3 dl minimarshmallows
2 dl salte peanøtter
3 dl Smørbukk eller Dumlekarameller i biter eller sjokoladebiter


Arbeid sammen ingrediensene til deigen og trykk den ut i en langpanne med bakepapir, ca. 20 x 30 cm.

Rør sammen ost og peanøttsmør i en bolle. Tilsett sirup, vaniljesukker og egg og rør det sammen til en jevn blanding. Bre dette utover deigen. Strø over marshmallows, peanøtter og godteribiter.

Stek i ovn ved 175 °C i 25-30 minutter, på midterste rille. Avkjøles helt før den skjæres i ruter. Oppbevares tørt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sirupskaker med tørkede bær

Sirupskaker med tørkede bær

ca. 20–30 stykker
Ingredienser

2 1/2 dl speltmel
1/2 dl sesamfrø
2 ts vaniljesukker
100 g smør
0,75 dl Dansukker Lys Sirup
50 g hakket mørk sjokolade
30 g tørkede bær, f.eks. blåbær, physalis eller kirsebær


Bland mel, sesamfrø, vaniljesukker og smør til smuler.

Tilsett sirup, og bland sammen til en ball.

Tilsett sjokolade og bær, og kna dem inn i deigen. Form deigen til en rull.

Rull deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.

Sett ovnen på 175 °C, og skjær skiver på ca. 1 cm av deigrullen.

Legg skivene på plate, og stek i rundt 10 minutter.

Avkjøles på brettet.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Piknikhorn med skinke

Piknikhorn med skinke

32 stykker
Ingredienser

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 1/2 dl flytende margarin
1/2 dl sesamfrø
1 dl hvetekim
2 ts salt
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 egg
ca. 16 dl hvetemel

Fyll
16 skiver røkt skinke
32 skiver ost
1 rød paprika


Smuldre gjæren i en bolle. Hell over vannet, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett margarin, sesamfrø, hvetekim, salt, sirup og egg. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. La heve under klede i 30 minutter. I mellomtiden forbereder du fyllet. Skyll paprikaen og fjern stilkfestet og kjernene. Skjær lange biter av paprikaen. Del skinkeskivene i to. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i fire like store deler. Kjevle ut hver del til en rund leiv som skjæres i åtte trekanter. Legg en osteskive, en halv skinkeskive og en bit paprika på den brede delen av hver trekant. Rull sammen fra den brede enden mot spissen. Bøy hvert horn til en halvmåne. Legg dem på stekeplatemed bakepapir. La deigen heve i 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på sesamfrø. Stekes i nedre del av ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist under klede. Hornene egner seg godt til frysing.

Tips: Får du ikke tak i hvetekim, bruk havrekli isteden.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Krydret rugknekkebrød

Krydret rugknekkebrød

40 stk.
Ingredienser

25 g, 1/2 pakke gjær
5 dl melk
3 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
1 ss malt eller knust fennikel
1 ss malt eller knust spisskummen
4 dl grovt rugmel
4 dl grahamsmel
3–3 1/2 dl finmalt rugmel


Varm opp melken til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett sirup, salt og krydder. Arbeid inn melet. La heve under klede i 1 time. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i 40 biter som kjevles ut til tynne knekkebrød. Legg knekkebrødene på plater med bakepapir, og stek midt i ovnen ved 225 °C de har fått farge. Avkjøl på rist. Oppbevares tørt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokolade-karamellkrem

Sjokolade-karamellkrem

ca. 8 porsjoner
Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
100 g usaltet smør
100 g mørk sjokolade


Bland alle ingrediensene i en kasserolle, og la det koke i ca. 12 minutter. Ta en kuleprøve. Røren skal kunne formes til en løs kule. Hell over i små kopper. La avkjøle ved romtemperatur, ikke i kjøleskap, da blir kremen for stiv.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Hasselnøttis med bringebær

Hasselnøttis med bringebær

4 porsj.
Ingredienser

200 g hasselnøtter
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
bringebær 


Spre hasselnøttene utover i en langpanne. Rist dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 5 minutter. Pass nøye på, nøtter blir fort for mørke. Avkjøl nøttene litt før de gnis i et håndkle til mesteparten av skallet er fjernet. Mal halvparten av nøttene og hakk resten av dem.

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og sirup. Visp den varme melkeblandingen inn i eggeblandingen. Sil gjennom en finmasket sikt. Tilsett hasselnøttene. Kjør blandingen i ismaskin. Eller sett den i fryseren i minst 5 timer og rør om med jevne mellomrom.

Server isen med hele og/eller moste, silte bringebær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokolade-mintkaramell

Sjokolade-mintkaramell

ca. 35 stk.
Ingredienser

1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
3 dl kremfløte
2 ss kakao
8 After Eight-sjokolader
1 krm eddiksyre 24 %


Bland sukker, de to sirupstypene, fløte og kakao i en kasserolle, og kok i 20 minutter. Tilsett sjokoladene og eddiken, og rør om. Kok i ytterligere 5 minutter. Ta en kuleprøve, og sjekk at konsistensen er passelig karamellseig, eller bruk termometer (120–125 °C). Kok ellers i noen ekstra minutter til konsistensen blir riktig. Hell i en lett oljet form, ca. 15 x 20 cm. Avkjøl. Kuttes i biter som pakkes i cellofan eller bakepapir.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Florentinkaker

Florentinkaker

ca. 35 stk.
Ingredienser

2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl kremfløte
40 g smør
1/2 dl hakkede valnøtter
1/2 dl hakkede mandler
1 dl tørkede, finhakkede aprikoser
små papirformer


Smelt sukker og sirup i en gryte. Tilsett fløte og smør og kok til røren tykner (125 °C). Ta gryten av varmen og tilsett valnøtter, mandler og aprikoser. Hell deigen i små papirformer. Oppbevar florentinkakene i kjøleskap.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker