Sukker er mer enn søt smak

 

Sukker er et helt naturlig produkt og forekommer naturlig i alle vekster. Sukkeret betyr mye for smaken. Ikke bare gir det søt smak, det kan også balansere og runde av andre smaksinntrykk. I dag finnes sukker i mange varianter, og det kan derfor brukes i en rekke ulike næringsmiddelprodukter.

I tillegg til søt smak og energi, gir sukkeret volum og konsistens til mange næringsmidler. Sukker har også konserverende og fuktighetsbevarende egenskaper i f.eks. marmelade og brød. Fruktsmaken i drikker og syltetøy fremheves, og sukkeret bidrar til å bevare fargen på syltetøy og marmelade.

Ved baking av brød og boller tilfører sukker og sirup næring til gjæren og gir en fin overflatefarge, samt at det bidrar til den særegne duften av nybakt brød. I fremstillingen av iskrem brukes sukker til å senke frysepunktet slik at iskremen kan spises direkte fra fryseren.