Fruktgrøt

4 porsjoner
Fruktgrøt
Stemmer: (0 stemmer)

Ingredienser

250 g (1/2 liter) frukt eller bær etter eget valg
4 dl vann
1 1/2 – 2 dl Dansukker Sukker eller Demerarasukker
3 ss potetmel

Til servering
melk eller fløte


Skyll og rens bærene. Kok opp vann og sukker. Ha i bærene, og kok forsiktig i 2–5 minutter avhengig av bærenes konsistens. Stikkelsbær og moreller trenger lengre koketid enn bringebær og jordbær. Rør ut potetmelet i 1 dl vann før det røres ned i bærene. Ta kasserollen bort fra varmen. Avkjøl grøten under lokk. Serveres lunken eller kald med melk eller fløte.
Fruktgrøten kan tilsettes mandelmakroner eller knuste skorper for å gjøre den mektigere.

Bærene kan byttes ut med plommer, pærer, rabarbra eller epler i biter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker