Mandeleplekake med punsjfløte

4 pers.
Mandeleplekake med punsjfløte
Stemmer: (0 stemmer)

Ingredienser

4-6 epler
1 dl vann
2 ss Dansukker Demerarasukker
100 g mandler
50 g valnøtter
1 dl Dansukker Sukker
2 egg
1 ½ - 2 dl kremfløte
2 ss punsj eller punsjekstrakt

Skrell, ta ut kjernen og del eplene i båter. Kok opp vann og demerarasukker og legg i eplebåtene. Ta gryten fra platen og la den stå i 2 minutter. Ta opp eplebåtene og la dem renne av innen de legges i en smurt ildfast form.

Sett ovnen på 200 C°. Mal mandler, hakk valnøtter. Visp egg og sukker lett. Bland inn mandler og nøtter. Hell røren over eplebåtene. Gratineres midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Visp fløten. Tilsett punsj, server kaken lunken med fløte til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker