Mousse av bringebær og vanilje

4 porsjoner
Mousse av bringebær og vanilje
Stemmer: (0 stemmer)

Ingredienser

5 dl bringebær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 gelatinark
1/2 ss vaniljesukker
2 1/2 dl kremfløte


Kok sukkeret og halvparten av bringebærene i en kasserolle til en mos. Kjør bærmosen i en mikser og sil bort kjernene.

Bløtlegg gelatinarket i rikelig med vann. Kryst ut vannet og rør gelatin og vaniljesukker inn i den varme bringebærsausen og la det avkjøles.

Pisk kremen. Vær nøye med å piske den lett, ettersom moussen skiller seg dersom kremen piskes for hardt.Når bringebær-gelatinblandingen begynner å stivne, er det bare å vende inn den piskede kremen og sette det hele i kjøleskapet i minst 2 timer.

Legg resten av bringebærene på tallerkener. Lag små kuler av moussen ved hjelp av en skje som dyppes i varmt vann. Garner med melis.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker