Nøttekake

Nøttekake

ca. 10 stykker

Ingredienser

Deig
125 g smør
3 dl hvetemel
1 eggeplomme
2 ss Dansukker Brun Farin
1/2 krm salt

Fyll
100 g myk nougat
2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Brun Farin
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 g kasjunøtter OBS! USALTEDE
100 g valnøttkjerner
100 g skåldede mandler
100 g pistasjmandler OBS! USALTEDE

smør og sukker til formen


Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time. Trykk deigen ut i en smurt og sukret form, ca. 25 cm i diameter. Lag små hakk. Skjær nougaten i tynne skiver, og dekk bunnen med den.

Bland sirup, brun farin og fløte i en kasserolle, og kok opp til blandingen er tykk og seig. Trekk kasserollen av varmen og tilsett vaniljesukker og nøtter og mandler. Hell i fyllet. Stekes midt i ovnen i ca. 1/2 time ved 175 °C. Serveres med pisket krem eller crème fraîche.


Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker