Ingredienser
1 liter melk
frø fra 1 vaniljestang
50–100 gram skåldede og hakkede mandler
4 ss Sukker
ca. 8 dl kremfløte
Instruktioner
1. Smør en tykkbunnet gryte med smør. Gi melken et oppkok. Hell risen i under omrøring. Tilsett den halve vaniljestangen som er delt på langs og skru ned varmen. Legg lokket på gryten. Kok grøten ved svak varme i ca. 50 minutter og rør om av og til. Når grøten er kokt, skrus varmen av og grøten settes til avkjøling.
2. Rør den nå kalde grøten med mandler, sukker og vaniljefrø. Pisk fløten til en luftig krem og bland den i grøten som skal stå kaldt inntil den skal serveres.
Serveres med varm eller kald kirsebærsaus eller eventuelt bærpuré.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.