Fristende drinker

Overrask med en deilig drink i påsken. Hvorfor ikke prøve en forfriskende Piggelin før påskemiddagen eller en varmende Sjokoladetoddy etter langturen? For den som foretrekker alkoholfritt, anbefaler vi en leskende lassi.

Nedenfor finner du oppskrifter på Sjokoladetoddy, Varm Caipirinha, Romtoddy, Hjemmelaget eggelikør, Piggelin, Bombardino, Monte Carlo og Leskende lassi.


Sjokoladetoddy

Sjokoladetoddy

4 glass
Ingredienser

4 dl sterk, nytraktet kaffe
4 dl melk
100 g mørk sjokolade
4 ss Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1,2 dl konjakk

Pynt
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup 


Varm kaffe og melk i en kjele. Tilsett sjokoladen og rør til den smelter. Tilsett brun farin og vaniljesukker. Stivpisk kremfløten. Fordel konjakken i 4 glass. Hell i sjokoladeblandingen. Legg en kremklatt på toppen og ha eventuelt litt sirup over. Serveres straks.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Varm Caipirinha

Varm Caipirinha

4 glass
Ingredienser

4 ubehandlede lime
4 ss Dansukker Demerarasukker
16 cl Cachaḉa eller rom
varmt vann


Vask limene grundig, og kutt dem i båter eller biter som deretter fordeles i fire glass. Legg en spiseskje demerarasukker i hvert glass. Press saften ut av limene med en mudler eller morterpistil. Ha i alkoholen, og rør rundt. Fyll på med varmt vann.

Hvis du heller vil ha en kald Caipirinha, bytter du ut det varme vannet med isbiter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Romtoddy

Romtoddy

4 glass
Ingredienser

8 eggeplommer
4 ss Dansukker Demerarasukker
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1,2 dl rom
8 dl melk 


Varm opp melk og kakao til rett under kokepunktet. Visp eggeplommene med demerarasukker og vaniljesukker til det er lett og luftig. Bland i romen. Fordel i 4 glass. Hell på den varme melken, rør om, drikk og nyt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Hjemmelaget eggelikør

Hjemmelaget eggelikør

Ingredienser

10 eggeplommer
6 1/2 dl Dansukker Melis
3 dl helmelk
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
35 cl vodka eller annen ukrydret sprit


Kok opp melk og vaniljesukker. Avkjøles. Visp eggeplommer og melis luftig, og rør dette inn i den kalde vaniljemelken. Tilsett kremfløten, og rør til blandingen er jevn. Rør inn spriten, litt om gangen. Det er viktig at alle ingrediensene har samme temperatur, ellers er det fare for at likøren skiller seg. Sett likøren i kjøleskap, og la den modnes i minst to uker. Holdbart 2 uker i kjøleskap.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Piggelin

Piggelin

4 glass
Ingredienser
8 cl vodka
8 cl Pisang Ambon (grønn bananlikør)
8 cl friskpresset sitronsaft
8 ss Dansukker Lys Sirup

Bland alt, og hell over i fire glass fylt med is.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bombardino

Bombardino

4 glass
Ingredienser

2 dl kremfløte
1 ss Dansukker Sukker
4 dl melk
2 dl (20 cl) konjakk
2 dl (20 cl) eggelikør
1–2 ts Dansukker Demerarasukker


Visp fløten stiv med sukkeret. Bland melk, konjakk og eggelikør i en kasserolle, og varm blandingen godt opp under lokk. Hell over i fire glass. Fordel kremen over den varme drikken. Strø over litt demerarasukker.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Monte Carlo

Monte Carlo

4 glass
Ingredienser

12 cl Kahlua
6 cl Grand Marnier
1 dl kremfløte
6 dl varm, sterk kaffe
2 ss Dansukker Mørk Sirup


Fordel de to likørene i 4 glass. Pisk fløten stiv. Hell kaffen over likøren. Ha en klatt pisket krem oppå kaffen. Drypp sirup over kremen, og drikk.

Du kan også servere drikken kald. Legg da noen isbiter i hvert glass før likørene helles i, og kaffen skal være kald.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Leskende lassi

Leskende lassi

6 store glass
Ingredienser
1 liter lett youghurt naturell
1/2 liter iskaldt vann
2 dl juicekonsentrat tropisk nektar
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ss friskpresset sitronsaft

Visp sammen alle ingrediensene. Hell over i høye glass. Drikk!

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Flere oppskrifter på påskedrikker finner du her »