Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Med Glykosesirup får isen en kremet og myk konsistens. Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Nedenfor finner du oppskrifter på Basisoppskrift på is, Vaniljeis, Cookiesandwich, Bjørnebæris, Hjemmelaget is, Pæreis med nougatkaramellsaus, Ice pops: Sjokolade, Ostekakeis med solbær, Yoghurtis med smak av muscovado og lakris, Hasselnøttis med bringebær, Bringebærparfait, Avokadois med jordbær og Italiensk bringebæris.


Basisoppskrift på is

Basisoppskrift på is

4 porsjoner
Ingredienser

4 eggeplommer
1/2–1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Smakstilsetning
1 ts vaniljesukker eller
1–2 ts malt kanel eller
2 ss kakao eller finhakkede mandler/nøtter og små marshmallows eller
2–3 dl mosede bær eller syltetøy eller
2 dl finhakket sjokolade eller
2–3 ss likør eller
2 ss punsj + 1/2 dl hakkede mandler eller nøtter + 1/2 dl hakket sjokolade eller
1 ss pulverkaffe og 2–3 ss rom eller konjakk


Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Tilsett ønsket smakstilsetning. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Vaniljeis

Vaniljeis

ca. 1 liter 1 1/2 time + 5 timer
Hjemmelaget vaniljeis høres kanskje ikke så spennende ut, men du verden så godt det smaker! I tillegg passer det til de fleste tilbehør. Server vaniljeisen med friske bær, fersk frukt og sjokoladesaus.
Ingredienser

8 eggeplommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup


Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.

Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.

Sil gjennom en finmasket sil. La blandingen avkjøle seg. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en avlang form (ca. 18 x 25 cm) som du lar stå i fryseren i minst 5 timer.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Cookiesandwich

Cookiesandwich

ca. 1 liter 1 1/2 time + 5 timer
Hvorfor velge mellom kake og is når du kan få begge deler i en herlig cookiesandwich? Når du vil slappe av og kose deg i solen, er en cookiesandwich midt i blinken.
Ingredienser

Vaniljeis
8 eggeplommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup

Cookies
1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
100 g mørk sjokolade
230 g smør, romtemperert
3 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1 egg
5 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts natron


Sett ovnen på 190 °C.

Finhakk mandler, hasselnøtter og sjokolade, og sett til side. Visp smør, brun farin og vaniljesukker luftig, og tilsett egget.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og hell i smørblandingen. Tilsett nøttene og sjokoladen.

Del deigen i 45 biter som du triller ut til kuler. Legg kulene på et brett med bakepapir, og trykk dem godt ned. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. La avkjøles.

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.

Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.

Sil gjennom en finmasket sil. La blandingen avkjøle seg. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en avlang form (ca. 18 x 25 cm) som du lar stå i fryseren i minst 5 timer.

Ta ut vaniljeisen og trykk ut runde isbiter. Legg isbitene mellom to cookies, og sett i fryseren i noen timer.

Tips! Cookies som blir til overs, kan fryses og serveres på en varm sommerdag.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bjørnebæris

Bjørnebæris

6–8 stk. 30 minutter + 5 timer
Fyll opp fryseren med bjørnebæris på pinne! Hjemmelaget bjørnebæris passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen. Dekor med smeltet sjokolade for å gjøre ispinnene ekstra fine.
Ingredienser

400 g bjørnebær
1 dl Dansukker Sukker
4 eggeplommer
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Pynt
100 g hvit eller mørk sjokolade


Skyll bjørnebærene og kok dem opp med 1/2 dl sukker i ca. 3 minutter. Hell bjørnebærene gjennom en finmasket sil ned i en skål. Bare sukkeret og bjørnebærsaften skal være igjen. Sett nøttene til side.

Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett bjørnebærene. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Hell røren i isformer med trepinner, og sett i fryseren i minst 5 timer.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl. Pynt deretter isen med sjokolade, og sett den tilbake i fryseren.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Hjemmelaget is

Hjemmelaget is

6 stk. 3,5 timer
Ingredienser

2 dl saft, se oppskrift
1 dl vann
2 ss Dansukker Glykosesirup
Bringebær eller annen type bær


Bland saften med vann og glykosesirup, og rør om til alt har løst seg opp.
Ha bringebærene i isformer, og hell over saften.
Dekk med aluminiumsfolie, og sett ispinner i.
Settes i fryseren i 3 timer.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Pæreis med nougatkaramellsaus

Pæreis med nougatkaramellsaus

6-8 porsjoner
Ingredienser

4 dl vann
3 dl Dansukker Sukker
1 dl nypresset sitronsaft
750 g pærer
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
grønn konditorfarge

Saus
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 kryddermål salt
1 ts vaniljesukker
100 g bløt nougat (Odense)


Bland vann, sukker og sitronsaft i en kjele og la denne laken koke et par minutter. Skrell, del i to og fjern kjernehuset fra pærene. Ha pærehalvdelene i kokende lake og la dem trekke i ca. 15 minutter. La pærene avkjøles i laken. Kjør i foodprosessor eller mos pærer gjennom en sikt. Visp sammen eggeplommene og sukker. Kok opp melk, fløte og sirup. Visp den varme melkeblandingen inn i eggblandingen. Sil gjennom finmasket sikt. Tilsett pæremasse og vaniljesukker, samt et par dråper grønn konditorfarge om det ønskes. Kjør blandingen i en ismaskin eller sett den i fryseren i minst 5 timer og rør om av og til.

Bland sammen alle ingrediensene unntatt nougaten til sausen, og la det småkoke under omrøring til den er passe tykk. Skjær nougaten i biter, ha dem i sausen og rør til de har løst seg opp.

Legg opp isen i skåler eller på asjetter og spre sausen over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Ice pops: Sjokolade

Ice pops: Sjokolade

6–8 ispinner 4 timer
Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 eggeplommer
2 ss kakao
6 dl helmelk
2 1/2 dl kremfløte
100 g hakket mørk sjokolade

Pynt
Smeltet sjokolade, strøssel


Visp sammen sukker, eggeplommer og kakao til en porøs røre.

Kok opp melk og kremfløte.

Bland under langsom omrøring inn eggeblandingen i fløtemelken, fortsett å varme opp til 85 °C.

Ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen. Rør til den har smeltet.

Avkjøl røren i kaldt vannbad, og sett den i kjøleskap i minst 1 time, men gjerne over natten.

Fordel røren i isformer, og sett i fryseren i minst 3 timer.

Dypp i sjokolade og strøssel hvis du ønsker det.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Ostekakeis med solbær

Ostekakeis med solbær

Ingredienser

2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl melk
1 dl Dansukker Glykosesirup
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
5 eggeplommer
2 ss Dansukker Sukker

Solbærkrem
100 g frosne solbær
1/2 dl Dansukker Syltesukker
200 g kremost


Bland fløtemelken med glykosesirup, vanilje og demerarasukker i en gryte.
La blandingen koke opp, ta den av varmen.
Visp eggeplommene lett med 2 ss sukker i en bolle.
Ha eggeplommene i fløteblandingen, og visp.
Varm røren på platen til det tykner (ca. 82 °C). Det må absolutt ikke koke, da skiller eggeplommen seg.
La røren avkjøles, og kjør den så i ismaskin.
Kok solbærene sammen med syltesukkeret ca. 5–10 minutter, la røren avkjøles.
Bland solbærene med kremosten.
Rør inn solbærkremen i isen rett før den er ferdig, så dannes det striper.
Oppbevares i fryseren. Ta gjerne isen ut ca. 20 minutter før den skal spises.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Yoghurtis med smak av muscovado og lakris

Yoghurtis med smak av muscovado og lakris

6 til 8 pinneis
Ingredienser

1 dl Dansukker Finkornet Sukker
3 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl melk
2 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 dl gresk yoghurt
1 til 2 ts lakrispulver


Visp sammen sukkeret, eggeplommene og vaniljesukkeret til en lys og luftig masse.

Kok opp melken og fløten med muscovadorørsukkeret.

Rør eggeblandingen sakte inn i fløtemelken, og fortsett å røre på svak varme til røren har tyknet litt eller har en temperatur på 85 °C. Obs! Den må ikke koke.

Avkjøl og sett i kjøleskapet i minst 2 timer eller til neste dag.

Rør i yoghurten og lakrispulveret, og hell blandingen i en iskremmaskin. Kjør maskinen til røren er tyktflytende og kremaktig.

Fordel røren i valgfrie pinneisformer og sett i pinnene. Sett formene på et plant underlag i fryseren i minst 3 timer, og dekk deretter ispinnene med strøssel eller smeltet sjokolade.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Hasselnøttis med bringebær

Hasselnøttis med bringebær

4 porsj.
Ingredienser

200 g hasselnøtter
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
bringebær 


Spre hasselnøttene utover i en langpanne. Rist dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 5 minutter. Pass nøye på, nøtter blir fort for mørke. Avkjøl nøttene litt før de gnis i et håndkle til mesteparten av skallet er fjernet. Mal halvparten av nøttene og hakk resten av dem.

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og sirup. Visp den varme melkeblandingen inn i eggeblandingen. Sil gjennom en finmasket sikt. Tilsett hasselnøttene. Kjør blandingen i ismaskin. Eller sett den i fryseren i minst 5 timer og rør om med jevne mellomrom.

Server isen med hele og/eller moste, silte bringebær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Avokadois med jordbær

Avokadois med jordbær

8–10 porsjoner
Ingredienser

4 eggeplommer
3 dl Dansukker Melis
1/2 liter kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 dl Dansukker Glykosesirup
2 avokadoer
Saften av 1 sitron
1 liter jordbær


Visp eggeplommer og melis i en bolle. I en annen bolle vispes fløte og vaniljesukker stivt. Skrell avokadoene og ta ut steinen. Mos dem, og bland mosen med glykosesirupen og sitronsaften. Rør avokadomosen i eggeblandingen, og vendt til slutt inn kremen. Hell i en form, og sett i fryseren i minst 4 timer. Ved servering skjæres jordbærene i skiver og legges lagvis med is i fine glass.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Italiensk bringebæris

Italiensk bringebæris

4 porsjoner
Ingredienser

500 g bringebær
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup 


Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og sirup. Visp varm melkeblanding inn i eggeblandingen. Tilsett bringebær. Sil gjennom finmasket sikt.
Kjør blandingen i en ismaskin eller sett den i fryseren i minst 5 timer og rør om av og til. Server gjerne en liten kake til isen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Flere oppskrifter på is finner du her »