Spre kjærlighet på Valentinsdagen

Det er enkelt. By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad. Det kan være din kjæreste, din gode nabo, en barndomsvenn, bestevennen din eller barna dine. Du kommer sikkert på noen å invitere. Vi har samlet noen oppskrifter som kan inspirere.

Her finner du oppskrifter på Valentin-pops, Cookie dough dyppet i sjokolade, Bringebærhjerter, Jordbærmuffins med jordbærglasur, Sjokolade- og bringebærboller, Sjokolademousse med bjørnebærkompott, Hvit sjokoladetrøffel med jordbær og kardemomme, Jordbærtequila, Sjokoladetrøffelkaker, Miniostekaker med bringebærswirl, Appelsinhjerter, Marengskake og Valentinskake med sjokolade.


Valentin-pops

Valentin-pops

14–16 paier 1 1/2 time
Ingredienser

Paideig
100 g smør
2 1/2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Fyll
100 g lys sjokolade
Minimarshmallows (store marshmallows fungerer også)

Pynt
Eggehvite
Dansukker Demerarasukker
Grillpinner


Sett ovnen på 200 °C.

Arbeid sammen ingrediensene til paideigen. La hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Hakk sjokoladen og klipp marshmallows i biter hvis de er store.

Kjevle ut paideigen på et melet bakebord, ca. 4 mm tykk. Stikk ut hjerter med en hjerteform, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Pensle med sammenvispet eggehvite, og strø på litt sjokolade og noen biter marshmallows på halvparten.

Legg deretter over resten av hjertene, og trykk fast kanten med en gaffel. Stikk inn en grillpinne i hvert hjerte, og pensle med eggehvite. Strø over demerarasukker.

Stek i nedre del av ovnen i ca. 8–10 minutter. Avkjøl.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Cookie dough dyppet i sjokolade

Cookie dough dyppet i sjokolade

30-35 stk. 1 time
Ingredienser

100 g smør
1 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
2 ss melk
2 1/2–3 dl hvetemel
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnøtter

Pynt
250 g mørk sjokolade
Nøtter


Visp smør, brun farin, demerarasukker og vaniljesukker i en bolle. Ha i melk og hvetemel, og rør om.

Hakk mandler og hasselnøtter, og bland inn. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

Kjevle ut deigen på melet bakebord til en tykkelse på ca. 2 cm. Stikk ut hjerter med en liten hjerteform, og sett i fryseren i ca. 20 minutter.

Smelt imens den mørke sjokoladen. Ta ut hjertene, dypp dem i sjokoladen og strø på litt hakkede nøtter. La stivne i kjøleskap.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bringebærhjerter

Bringebærhjerter

25-30 stk. 1 1/2 time
Ingredienser

Mørdeig
175 g kaldt smør
5 dl hvetemel
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
1–2 ts vann

Smørkrem
75 g smør, romtemperert
3 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Bringebærsyltetøy
1 dl frosne bringebær
1 dl Dansukker Syltesukker


Sett ovnen på 175 °C.

Kjør smør og hvetemel i en kjøkkenmaskin til det smuldrer seg. Tilsett sukker, vaniljesukker, eggeplomme og vann. Arbeid raskt sammen til en deig. La stå i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Lag imens smørkremen og bringebær syltetøyent. Visp sammen smør, melis og vaniljesukker til en jevn masse. Sett smørkremen til side.

Tin bringebærene, kjør dem i kjøkkenmaskin, og kok dem sammen med syltesukker i en gryte i ca. 2-3 minutter. Syltetøyet skal være fast. Ha geleen på et rent glass, og la avkjøle i kjøleskapet.

Kjevle ut deigen på melet bakebord, ca. 4 mm tykk. Stikk ut hjerter med en pepperkakeform, og legg dem på et bakepapir. Stikk ut et mindre hjerte eller en rund sirkel i midten på halvparten av hjertene.

Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 8–10 minutter. Følg nøye med på slutten, slik at de ikke blir for mørke. Avkjøl.

Når kakene er helt avkjølt, smører du et tynt lag smørkrem på kakene uten hull. Legg en klatt bringebærgelé midt på hjertet, og legg over en kake med hull i. Oppbevares i en tett boks.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbærmuffins med jordbærglasur

Jordbærmuffins med jordbærglasur

16 store eller 24 små 1 time
Ingredienser

Muffins
200 g smeltet smør
4 egg, gjerne økologiske
3 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 ts vaniljesukker
2 dl melk
Skallet av 1 sitron, gjerne økologisk
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 dl friske jordbær i biter

Glasur
200 g romtemperert smør
5 dl Dansukker Økologisk Melis, siktet
2 ss jordbærpulver (finnes i velassorterte butikker)
300 g kremost
Saften av 1/2 sitron
3 ss jordbærsyltetøy


Muffins
Sett ovnen på 200 °C.
Smelt smøret.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland i smeltet smør, melk og revet sitronskall.
Bland hvetemel, bakepulver og salt, og sikt det ned i røren.
Skyll jordbærene og kutt dem i små biter. Vend bitene inn i røren.
Plasser papirformer i et muffinsbrett, og fordel røren jevnt i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er gylne (prøv med en kakenål, den skal være helt tørr når du drar den ut).
Sprøyt over glasuren før servering.

Glasur
Visp smør, siktet melis og jordbærpulver luftig.
Visp inn kremosten og sitronsaften.
Rør inn jordbærsyltetøyet.
Sprøyt eller smør glasuren på muffinsene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokolade- og bringebærboller

Sjokolade- og bringebærboller

Ca. 40 stk.
Ingredienser

175 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
50 g finhakket mørk sjokolade
7 dl havregryn
1 ss konjakk eller eplejuice
2 ss frysetørkede bringebær, knuste

Pynt
100 g smeltet mørk sjokolade
Knuste frysetørkede bringebær


Rør smør og sukker smidig.
Bland inn kakao, sjokolade, havregryn og konjakk/eplejuice. Vend til slutt inn de frysetørkede bringebærene.
Form boller, dypp dem i smeltet sjokolade, legg på bakepapir og pynt gjerne med litt knuste frysetørkede bringebær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokolademousse med bjørnebærkompott

Sjokolademousse med bjørnebærkompott

8 porsjoner
Ingredienser

Bjørnebærkompott
250 g bjørnebær
1 dl Dansukker Syltesukker

Sjokolademousse
100 g mørk sjokolade 70 %
2 ss Dansukker Melis
3 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte


Til bjørnebærkompotten blandes bær og sukker i en gryte. La koke i 5 minutter. Avkjøl.
Til sjokolademoussen brytes sjokoladen i mindre biter som smeltes i mikrobølgeovn eller over vannbad.
Rør inn sukker, sirup og eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Bland til en jevn røre. Sett det til side for å avkjøles.
Visp fløten lett. Bland inn 1/3 av den i sjokoladerøren. Vend deretter inn resten av fløten.
Vend inn litt av bjørnebærkompotten i sjokolademoussen. Ta vare på resten til pynt.
Fordel moussen i glassene, og la stå i kjøleskap i minst 1 time.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Hvit sjokoladetrøffel med jordbær og kardemomme

Hvit sjokoladetrøffel med jordbær og kardemomme

Ca. 25 stk.
Ingredienser

200 g hvit sjokolade
1 dl kremfløte
1/2 dl jordbærpuré
2 ts knust kardemomme
2 ss Dansukker Lys Sirup på flaske

Pynt
100 g smeltet hvit sjokolade
Frysetørkede jordbær
Knust kardemomme


Hakk sjokoladen, og sett til side.
Kok opp fløte, jordbærpuré, kardemomme og sirup.
Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen, og rør til en jevn røre. La stå kjølig i minst 4 timer.
Form til runde boller, og dypp i hvit sjokolade. Pynt med litt frysetørkede jordbær eller knust kardemomme.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbærtequila

Jordbærtequila

4 glass
Ingredienser

250 g jordbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl tequila


Bland samtlige ingredienser i en kjøkkenmaskin/blender, og kjør til blandingen er jevn. Hell over i fire glass. Pynt eventuelt med et jordbær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokoladetrøffelkaker

Sjokoladetrøffelkaker

20 stk.
Ingredienser

Kake
2 egg
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g flytende margarin
1 dl vann

Trøffel
225 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
200 g smør eller margarin

Glasur
2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
1 ss vann
1 ts olje eller flytende margarin

Pynt
1 dl Dansukker Melis
2 ts vann
1 dråpe peppermynteolje
rød konditorfarge


Pisk egg og muscovadorørsukker til eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, sikt det og vend det ned i eggedosisen. Rør i margarin og vann. Hell deigen i en smurt og melet avlang form, ca. 1 1/2 liter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Stikk en pinne midt i kaken for å sjekke at den er tørr og gjennomstekt.

Bland hakket sjokolade, kremfløte og melis med sjokoladesmak (eller melis pluss 1 ss kakao) i en kjele, og la det småkoke på svak varme til trøffelmassen er tyknet. Rør inn olje eller flytende margarin og visp til det er avkjølt.

Bland sammen ingrediensene til glasuren. Hvis du ikke finner melis med sjokoladesmak, bruk melis pluss 2 ts kakao.

Skjær kakebunnen i 10 skiver. Legg sammen to og to skiver med litt trøffel i mellom. Del hver dobbeltskive i 4 biter. Glaser hver bit med glasuren. Form en ring av trøffel på hver kakebit. Bland sammen ingrediensene til pynten, og ha litt av den midt i ringen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Miniostekaker med bringebærswirl

Miniostekaker med bringebærswirl

ca. 12 stk. muffinsformer 1,5 time
Ingredienser

Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
25 g smeltet smør
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

Bringebærswirl
1 1/2 dl bringebær
2 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Fyll
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ss hvetemel
400 g kremost
1 ts ubehandlet sitronskall
1 ts vaniljesukker
2 store egg
2 ss kremfløte


Varm opp ovnen til 175 °C.

Knus kjeksene, og bland inn det smeltede smøret og sukkeret.

Legg en spiseskje av smulene i bunnen av formene. Trykk ut til et jevnt lag.

Stekes i ovnen i 5 minutter.

Miks sammen bringebær, melis og vaniljesukker.

Press blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene fra bringebærmosen.

Sett til side.

Visp sammen sukker og mel, tilsett kremost, sitronskall og vaniljesukker, og bland til det blir en jevn røre.

Ha i eggene, ett om gangen, og tilsett kremfløten.

Fordel kremostblandingen i formene.

Ringle en sirkel av bringebærsaus over hver muffins, og bruk deretter en tannpirker til å røre litt ekstra for å lage en «swirl».

Stekes i 15-20 minutter til fyllet har stivnet.

La kakene avkjøles helt, og plasser dem deretter i kjøleskapet slik at de setter seg.

Pynt med friske bringebær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Appelsinhjerter

Appelsinhjerter

ca. 20 stk.
Ingredienser

150 g smør eller margarin
3 dl hvetemel
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme

Fyll
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
2 1/2 ss hvetemel
1 ss appelsinjuicekonsentrat

Pynt
Dansukker Melis


Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Arbeid inn matfettet og eggeplommen. La deigen stå i kjøleskap i 1 time. Trykk ut deigen i smurte hjerteformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 6 minutter. Imens rører du sammen ingrediensene til fyllet. Fordel fyllet i de forstekte formene. Stek i 5–7 minutter til. La kakene avkjøles før de tas ut av formene. Sikt melis over kakene før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Marengskake

Marengskake

Ingredienser

Marengs
3 eggehviter (100 ml)
2 dl Dansukker Sukker
1/2 krm eddiksprit

Fyll
200 g ferske eller frosne bær
1 dl kremfløte
100 g kesam
1 ss Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker

Pynt
1 ss Dansukker Melis
frukt eller bær


Sett ovnen på 100 °C. Tegn hjerter, tre til hver kake, ca. 10 cm høye, på baksiden av et bakepapir. Smør og mel tegningene. Visp eggehviter, eddiksprit og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis. Vend forsiktig i resten av sukkeret. Smør eller sprøyt massen ut på de smurte og melede tegningene. Rester av massen kan brukes til vanlige marengser. (Kan f.eks. brukes til marengsviss.) Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Visp fløten, sukkeret og vaniljesukkeret stivt. Rør ned bærene og kesamen. Ha fyllet mellom marengsene rett før servering. (Hvis du vil ha kakene klare på forhånd, kan du pensle marengsene med smeltet sjokolade, slik at de ikke bløtes opp av fyllet. Tips: Hvit sjokolade synes ikke så godt.) Pynt kakene med litt frukt eller bær som pudres med melis.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Du finner flere valentinsoppskrifter her »