Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben. Og ellers kan du jo bare fryse ned det som blir til overs.

Nedenfor finner du oppskrifter på Lettbakt bærkake i langpanne, Blåbærdrøm, Lekkerbiskener, Drømmekake , Bærkake i langpanne, Vaniljeruter, Bringebær-kladdekake og Bringebærruter.


Lettbakt bærkake i langpanne

Lettbakt bærkake i langpanne

ca. 30 biter
Ingredienser

4 egg
6 dl Dansukker Demerarasukker
4 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
10 dl bær, f.eks bringebær, blåbær, rips eller bjørnebær
200 g kaldt smør

Pynt
Dansukker Melis


Visp eggedosis av egg og sukker. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og vend det ned i eggedosisen. Hell deigen i en smurt og strødd langpanne, 30 x 40 cm, og strø over bærene. Høvle smøret med ostehøvel og legg oppå bærene. Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken. Skjær den i ruter. Dryss litt melis over rett før servering.

Kaken kan også serveres som dessert med litt pisket kremfløte til.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Blåbærdrøm

Blåbærdrøm

ca. 20–30 stykker 1,5 time
Ingredienser

Bunn
220 g smør
1 dl Dansukker Sukker
3 1/2 dl hvetemel
1 eggeplomme
Skall av 1/2 ubehandlet sitron

Fyll
150 g blåbærsaft (300 g frosne blåbær)
2 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1/2 dl hvetemel
4 egg
Saften av 1/2 sitron


Sett ovnen på 180 °C.
Skyll sitronen, og riv skallet. Bland sammen alle ingrediensene til bunnen, og kjør sammen til en deig.
Smør en rektangulær form, 24 x 30 cm, og kle den med bakepapir. Trykk ut deigen i formen. Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–13 minutter. Avkjøl litt.
Press i mellomtiden saften ut av de tinte blåbærene gjennom en sil, slik at du kun har saften. Bland i sitronsaften.
Bland sukker og hvetemel i en bolle. Visp inn eggene, og hell til slutt i blåbærsaften. Visp til et glatt fyll. Hell fyllet over bunnen, og stek i nedre del av ovnen i ytterligere 15 minutter. Avkjøl, og del deretter kaken i mindre stykker. Pudre gjerne over litt melis.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Lekkerbiskener

Lekkerbiskener

ca. 30 stk.
Ingredienser

Bunn
1 glass peanøttsmør, 350 gram
2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl kokosflak
1 dl hakkede hasselnøtter
1 ts vaniljesukker
1 liter Special K

Pynt
200 g mørk sjokolade
200 g myk nougat (Odense)


Kok opp alle ingrediensene til bunnen, utenom kokosflakene, i en kasserolle. Rør inn kokosflakene. Kle en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med plastfilm, og fordel røren i denne. La stivne. Smelt sjokolade og nougat i en bolle over vannbad. Smør sjokoladeblandingen over kaken. La stivne. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Drømmekake

Drømmekake

Ingredienser

Kake
4 dl hvetemel
50 g smør
3 dl Dansukker Sukker
4 egg
2 dl melk
3 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker

Fyll
125 g smør
100 g kokosmel
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl melk


Visp egg og sukker luftig. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver, og vend dette inn. Gi melk og smør et oppkok, avkjøl, og bland det inn. Ha deigen i en smurt, meldrysset form, 30 x 40 cm, og stek midt i ovnen på 200 °C i 20 minutter.

Smør, kokosmel, brun farin og melk blandes i en gryte og smeltes sammen. Fordel dette på den stekte drømmekaken, som settes tilbake i ovnen på 225 °C i ca. 5 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bærkake i langpanne

Bærkake i langpanne

25-30 stykker
Ingredienser

5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
3 egg
100 g smør eller margarin, romtemperert
400 g Philadelphia-ost, naturell
2 1/2 ss vaniljesauspulver for koking
2 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 liter rensede bær

Pynt
Friske bær
Dansukker Melis


Dekk en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med bakepapir. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og demerarasukker i en bolle. Tilsett matfett og egg, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Trykk ut deigen på bakepapiret i langpannen. Forstekes midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Imens blandes osten og vaniljesauspulveret. Kremfløten og sukkeret vispes stivt og vendes ned i osteblandingen.

Ta ut den forstekte bunnen og bre over ostekremen. Strø over bærene. Stek i 25 minutter til. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Sikt over litt melis før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Vaniljeruter

Vaniljeruter

24 stk.
Ingredienser

4 egg
2 dl Dansukker Sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g smeltet smør eller margarin

Glasur
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
50 g smør eller margarin
1/2 dl melk

Pynt
50 g ristede mandelflak  


Stivpisk egg og sukker. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og vend det inn i eggedosisen. Vend inn smeltet smør/margarin.

Hell deigen i en smurt liten langpanne, 20x30 cm. Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 200 °C i ca. 20 minutter. Hvelv kaken over på et bakepapir.

Bland sammen ingrediensene til glasuren i en kjele og kok opp. Bre kremen over kaken og strø på mandelflakene. Skjær kaken i biter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bringebær-kladdekake

Bringebær-kladdekake

ca. 35 stykker
Ingredienser

250 g smør eller margarin
300 g mørk sjokolade
5 egg
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 dl kakao
1 1/4 dl melk
1 3/4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter bringebær

Topping
200 g smør eller margarin
300 g sjokolade, valgfri type
3 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak


Smelt smør/margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Visp sammen egg og muscovadorørsukker. Tilsett melk i sjokoladeblandingen. Bland de tørre ingrediensene, og vend dette ned i røren. Hell røren i en langpanne, 30 x 40 cm, med smurt bakepapir. Strø på bringebærene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Smelt smør/margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Rør inn melis med sjokoladesmak. Smør toppingen over kaken. Server gjerne litt lettvispet kremfløte og bringebær til kaken.

Den mørke sjokoladen kan byttes ut med lys eller hvit sjokolade. Bytt da ut muscovadorørsukkeret med finkornet sukker.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bringebærruter

Bringebærruter

ca. 30 stk.
Ingredienser

6 egg
4 dl Dansukker Demerarasukker
200 g finhakkede hasselnøtter
1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pynt
1 pose (100 g) Daim-kuler
3 dl kremfløte
2 ss Dansukker Melis
250 g (1/2 liter) friske bringebær


Kle en langpanne, 25 x 35 cm, med bakepapir. Smør papiret. Visp egg og sukker til lys eggedosis. Bland nøttehakk, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og vend dette inn i eggedosisen. Ha røren i langpannen, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Hvelv kaken på et stykke bakepapir. Dra av papiret som har vært på under stekingen. Strø over Daim-kulene. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Visp fløten og melisen stivt. Sprøyt ut klatter på rutene. Pynt med bringebær. Kaken kan også fryses før den pyntes. Hvis ikke hele kaken skal brukes på én gang, tilpasses mengden krem og bringebær etter antallet biter som serveres.

Bringebærene kan byttes ut med andre bær eller frukter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker