Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Nedenfor finner du oppskrifter på Sjokoladekrem med myntemarengstopp, American Beauty-kake, Sjokoladefondant, Sjokoladekaken Rocky Road, Brownies i form, Sjokolade- og bringebærboller, Sjokoladekake, Bringebær-kladdekake, Browniekake med luftig marengs, Sjokoladetrøffelkaker og Karamell-sjokoladeterte.


Sjokoladekrem med myntemarengstopp

Sjokoladekrem med myntemarengstopp

6 små porsjoner
Ingredienser

75 g hakket mørk sjokolade
2 dl kremfløte
3 ss Dansukker Gelésukker Multi
1 ss Dansukker Mørk Sirup
1 ts Dansukker Vaniljesukker

Marengs
3 eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Melis
Hakkede ristede hasselnøtter til pynt
1–2 dråper peppermynte


Hakk sjokoladen, og sett til side.
Bland kremfløte og gelésukker i en liten gryte. Kok opp, og la koke i 30 sekunder.
Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen. Tilsett muscovadosukker og vaniljesukker. Rør til en jevn røre, hell over i seks små skåler, og la stivne.
Til marengsen varmes eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en skål. Visp marengsen i 5–10 minutter, tilsett melis litt etter litt, og smak til med peppermynte.
Sprøyt marengsen over sjokoladekremen, og brun utsiden med en gassbrenner.
Topp med hakkede ristede hasselnøtter.

Tips
Lag små marengser av resten av røren.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

American Beauty-kake

American Beauty-kake

ca. 12–14 stykker 2 timer + 6 timer
Ingredienser

225 g smør
300 g hakket mørk sjokolade 70 %
6 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ss vaniljesukker
2 ss mørk rom eller likør etter eget ønske

Mousse
50 g smør
275 g hakket sjokolade av valgfri type
3 eggeplommer
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 ts vaniljesukker
3 eggehviter
2 dl kremfløte

Glasur
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
3 ts vaniljesukker
100 g sjokolade
Pynt med friske bær


Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.

Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).

Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.

Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.

Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.

Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.

Ta ut kaken, og la den avkjøle.

Mousse
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Tilsett den smeltede sjokoladen, og rør rundt.

Visp eggehvitene kraftig.

Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.

Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.

Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.

Glasur
Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.

Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.

Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.

Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.

Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

6 ildfaste porsjonsformer av crème brulée-typen
Ingredienser

100 g smør
150 g mørk kvalitetssjokolade
2 egg
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ss vaniljesukker
2 ss hvetemel
1/2 ts malt ingefær
Smør + sukker til formene
Tranebær eller andre bær til servering


Smelt smøret i en gryte, og ta gryten av platen.

Bryt sjokoladen i biter, og la den smelte i smøret.

Visp egg, eggeplommer og sukker i en bolle.

Rør inn melet, og tilsett deretter sjokolade- og smørblandingen.

Rør til en jevn og blank krem.

Smør formene og strø dem med sukker.

Fordel røren i formene. Frem til dette trinnet kan du forberede.

Sett ovnen på 200 °C, og sett inn formene midt i ovnen.

Stek dem i 6-8 min. Pass nøye på så de ikke blir overstekt. Midten skal være myk og rennende.

Server dem umiddelbart med litt is eller krem og valgfri type bær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokoladekaken Rocky Road

Sjokoladekaken Rocky Road

10-12 biter
Ingredienser

100 g smør
100 g hakket mørk sjokolade
3 egg
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl hvetemel
2 dl Non Stop
2 dl mini-marshmallows
2 dl peanøtter eller cashewnøtter


Sett ovnen på 175 °C.
Smør en form med avtakbar kant (22–26 cm i diameter).
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
Visp egg, sukker og sirup luftig.
Vend inn melet, og tilsett den smeltede sjokoladen.
Bland forsiktig inn Non Stop, marshmallows og nøtter.
Hell blandingen i formen.
Stekes i ovnen i 20–30 minutter.
Pynt med marshmallows og sjokoladesaus.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Brownies i form

Brownies i form

ca. 25 stk. 45 minutter
Ingredienser

2 egg
2 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør eller margarin
100 g mørk sjokolade
1 1/2 dl hakkede valnøtter
2 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver 


Visp egg og sukker lett sammen. Smelt smør eller margarin og rør det inn i eggeblandingen. Bryt sjokoladen i biter og smelt den over vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Rør sjokoladen inn i deigen. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Hakk valnøttene og rør det inn i deigen sammen med melblandingen. Hell deigen i små former (muffinsformer) og stek dem i ovnen på midterste rille ved 200 °C i ca. 12 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokolade- og bringebærboller

Sjokolade- og bringebærboller

Ca. 40 stk.
Ingredienser

175 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
50 g finhakket mørk sjokolade
7 dl havregryn
1 ss konjakk eller eplejuice
2 ss frysetørkede bringebær, knuste

Pynt
100 g smeltet mørk sjokolade
Knuste frysetørkede bringebær


Rør smør og sukker smidig.
Bland inn kakao, sjokolade, havregryn og konjakk/eplejuice. Vend til slutt inn de frysetørkede bringebærene.
Form boller, dypp dem i smeltet sjokolade, legg på bakepapir og pynt gjerne med litt knuste frysetørkede bringebær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokoladekake

Sjokoladekake

10-12 porsjoner
Ingredienser

Deig
200 g smør eller margarin
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 1/2 dl hvetemel
50 g kakao

Fyll
100 g mørk sjokolade av god kvalitet
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl melk
1 1/4 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
2 ss vaniljesukker
3 ss hvetemel
3 eggeplommer

Glasur
1 dl Dansukker Lys Sirup
75 g mørk sjokolade av god kvalitet
2 ts smør eller margarin

Tilbehør
2-3 dl kremfløte
250 g bringebær
2-3 ss Dansukker Melis 


Kaken bør bakes dagen før den skal spises for å få riktig smak og konsistens.

Arbeid sammen alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet minst 1 time. Del deigen i tre like store biter som kjevles ut til runde kaker, ca. 25 cm i diameter.
Legg dem på stekeplater med bakepapir og stek dem i ovnen på midterste rille ved 175 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist. Bryt sjokoladen til fyllet i små biter og ha dem i en kjele sammen med de andre ingrediensene. La det varmes under omrøring til det blir en krem. Avkjøl. Fordel fyllet på to av bunnene og sett sammen kaken. Bryt sjokoladen til glasuren i små biter og bland dem sammen med sirup og smør eller margarin i en kjele og kok opp. Bre den varme glasuren over terten. Stivpisk kremfløten. Mos bringebærene og tilsett melis. Server kremen og bringebærsausen til terten. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bringebær-kladdekake

Bringebær-kladdekake

ca. 35 stykker
Ingredienser

250 g smør eller margarin
300 g mørk sjokolade
5 egg
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 dl kakao
1 1/4 dl melk
1 3/4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss vaniljesukker
1 liter bringebær

Topping
200 g smør eller margarin
300 g sjokolade, valgfri type
3 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak


Smelt smør/margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Visp sammen egg og muscovadorørsukker. Tilsett melk i sjokoladeblandingen. Bland de tørre ingrediensene, og vend dette ned i røren. Hell røren i en langpanne, 30 x 40 cm, med smurt bakepapir. Strø på bringebærene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Smelt smør/margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Rør inn melis med sjokoladesmak. Smør toppingen over kaken. Server gjerne litt lettvispet kremfløte og bringebær til kaken.

Den mørke sjokoladen kan byttes ut med lys eller hvit sjokolade. Bytt da ut muscovadorørsukkeret med finkornet sukker.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Browniekake med luftig marengs

Browniekake med luftig marengs

1 kake, ca. 8–10 stykker
Ingredienser

Browniebunn
50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Bringebærkrem
200 g frosne bringebær
2 ts vaniljesukker
1 lett vispet egg
1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi
20 g smør

Sjokolademousse
50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Marengs
4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup


Browniebunn
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.

Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.

Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.

Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.

Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.

Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør.

Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.

Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.

Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap.

Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tjukk, tilsetter du litt uvispet fløte.

Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.

Marengs
Visp eggehvitene, sukkeret og sirupen i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.

Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen i 5–10 minutter.

Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.

Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokoladetrøffelkaker

Sjokoladetrøffelkaker

20 stk.
Ingredienser

Kake
2 egg
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g flytende margarin
1 dl vann

Trøffel
225 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
200 g smør eller margarin

Glasur
2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
1 ss vann
1 ts olje eller flytende margarin

Pynt
1 dl Dansukker Melis
2 ts vann
1 dråpe peppermynteolje
rød konditorfarge


Pisk egg og muscovadorørsukker til eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, sikt det og vend det ned i eggedosisen. Rør i margarin og vann. Hell deigen i en smurt og melet avlang form, ca. 1 1/2 liter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Stikk en pinne midt i kaken for å sjekke at den er tørr og gjennomstekt.

Bland hakket sjokolade, kremfløte og melis med sjokoladesmak (eller melis pluss 1 ss kakao) i en kjele, og la det småkoke på svak varme til trøffelmassen er tyknet. Rør inn olje eller flytende margarin og visp til det er avkjølt.

Bland sammen ingrediensene til glasuren. Hvis du ikke finner melis med sjokoladesmak, bruk melis pluss 2 ts kakao.

Skjær kakebunnen i 10 skiver. Legg sammen to og to skiver med litt trøffel i mellom. Del hver dobbeltskive i 4 biter. Glaser hver bit med glasuren. Form en ring av trøffel på hver kakebit. Bland sammen ingrediensene til pynten, og ha litt av den midt i ringen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Karamell-sjokoladeterte

Karamell-sjokoladeterte

12 porsjoner
Ingredienser

Bunn
75 g smør
1/2 dl Dansukker Melis med sjokoladesmak
200 g knuste småkaker med sjokolade, f.eks. cookies

Karamellkrem
4 dl søt, kondensert melk
75 g smør
1/2 dl Dansukker Sukker

Sjokoladekrem
200 g hakket, mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Sukker
40 g smør

Pynt (kan utelates)
1 1/2 dl kremfløte
sjokoladebiter


Smelt smør og melis i en gryte. Bland i de knuste kakene. Fordel massen i en springform og sett den i kjøleskapet.

Karamellkrem
Bland melk, smør og sukker i en gryte, og smelt ved svak varme. La kremen koke til den tykner, ca. 6 minutter. Avkjøl kremen noe og hell den i springformen. Sett formen i kjøleskap til kremen er stivnet.

Sjokoladekrem
Bland sjokoladen i en gryte sammen med fløte, sukker og smør. Smelt det til en jevn masse ved svak varme. Avkjøl sjokoladekremen før den helles over karamellkremen. Sett den i kjøleskap.

Ved servering kan terten pyntes med pisket krem og sjokoladebiter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker