Lekre vafler

Hvem klarer å motstå sprø, lekre vafler med pisket krem og hjemmelaget syltetøy? Få ny inspirasjon her – mange ulike smaksvarianter og ideer til topping.

Nedenfor finner du oppskrifter på Vafler med kaffesaus, Enkle, sprø vafler, Jordbærsyltetøy med fryste bær, Vafler med salt karamell, banan og bær, Bringebær/kokos-syltetøy med fryste bær, Deilige sjokoladevafler og Jordbær/bringebær-syltetøy med fryste bær.


Vafler med kaffesaus

Vafler med kaffesaus

4 porsjoner
Ingredienser

3 dl mel
En klype salt
1 ts vaniljesukker
2 dl kaldt vann
3 dl kremfløte
Smør eller margarin til baking

Saus
2 dl Dansukker Mørk Sirup
1 dl sterk kaffe
1 ts malt kanel
1 ss smør 


Start med sausen. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok til den er tykk saus. Sett til side og forbered vaflene.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett vannet og pisk til en jevn røre. Pisk fløte, i en annen bolle. Fold kremen inn i blandingen. Forvarm vaffeljern og pensle den med matlagingsfett. Hell ca 1 dl av røren og stek vaflene gyllen.

Sett på et stativ slik at de ikke mykner. Server vaflene med sausen, og hvis mulig med en klatt pisket krem eller iskrem.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Enkle, sprø vafler

Enkle, sprø vafler

ca. 10 stk
Ingredienser

100 g smør eller margarin
2 1/2 dl vann
3 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ss Dansukker Demerarasukker
2 dl melk
2 ts bakepulver

Se oppskrifter på syltetøy »


Smelt matfettet og avkjøl det.

Rør sammen vann, hvetemel, vaniljesukker, demerarasukker, melk og bakepulver til en jevn røre. Tilsett det avkjølte matfettet.

Stek vaflene gylne i smurt vaffeljern. Serveres umiddelbart med syltetøy og krem eller crème fraîche eller is.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbærsyltetøy med fryste bær

Jordbærsyltetøy med fryste bær

Ingredienser

500 g dypfryste jordbær
1 appelsin, saften
5 dl Dansukker Syltesukker


Tin bærene. Mos eller kutt dem i biter. Ha alle ingrediensene i en gryte, og kok i 3–5 minutter. Skum godt av. Øs over på varme, helt rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Vafler med salt karamell, banan og bær

Vafler med salt karamell, banan og bær

ca. 16 stk. 40 minutter
Ingredienser

Vafler
4 egg, eggehvite og plomme for seg
300 g (5 dl) hvetemel
1/2 ts natron
2 ss Dansukker Demerarasukker
50 g smeltet smør
6 dl melk

Salt karamellsaus
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
50 g smør
3 dl kremfløte
1 klype flaksalt


Vafler
Pisk eggehvitene stive, og sett til side.
Bland mel, natron og sukker i en egen bolle. Tilsett eggeplommene, smeltet smør og sukker, og bland alt.
Tilsett melken under omrøring, og rør til det blir en jevn røre.
Vend til slutt inn eggehvitene.
Stek vaflene i vaffeljern.
Server med banan, bær og is. Spre karamellsausen over.

Salt karamellsaus
Ha alle ingrediensene til karamellsausen, unntatt kremfløten, i en liten gryte. Varm opp på svak varme, og rør av og til inntil alt har løst seg opp.
Øk varmen, og tilsett fløten når det begynner å boble. Kok i 2–3 minutter, ta gryten av varmen og tilsett flaksalt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bringebær/kokos-syltetøy med fryste bær

Bringebær/kokos-syltetøy med fryste bær

Ingredienser

300 g dypfryste bringebær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 ss kokosflak (fås på helsekostbutikk)
1 ss kokoslikør, kan utelates


Tin bærene. Bland bær og syltesukker i en gryte, og ca. 2–3 minutter. Tilsett kokosflak og eventuelt likør. Skum godt av. Øs over på varme, helt rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Deilige sjokoladevafler

Deilige sjokoladevafler

Ingredienser

Tørre ingredienser
2 dl hvetemel
4 ss kakao
1 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts flaksalt
1/4 ts ancho chilipulver (valgfritt)
1/4 ts malt kanel

Våte ingredienser
1,5 dl melk
1 stort egg
2 ss olivenolje
1 ts vaniljesukker
30 g smeltet smør
1 dl mørke sjokoladeknapper eller hakket sjokolade


Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.

Ha melken, egget, olivenoljen og vaniljesukkeret i en annen bolle, og visp til alt er blandet.

Smelt smøret og sjokoladen, og tilsett i den våte blandingen.

Hell den våte blandingen forsiktig i den tørre, og rør til du har fått en jevn røre, men ikke rør for mye.

La vaffeljernet bli varmt. Pensle vaffeljernet med smør eller olje, hell på litt røre, og stek vaflene i 2 til 3 minutter til de er gylne.

Server vaflene med en stor skje valgfri iskrem eller krem.


Tips
Hell gjerne over litt sirup, som passer kjempegodt til sjokolade.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbær/bringebær-syltetøy med fryste bær

Jordbær/bringebær-syltetøy med fryste bær

Ingredienser

300 g dypfryste jordbær
200 g dypfryste bringebær
1 ts vaniljesukker
3 dl Dansukker Syltesukker


Tin bærene. Bland bærene med de to sukkertypene i en gryte, og kok i ca. 5 minutter. Skum godt av. Øs over på varme, helt rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker