Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt Dansukker Lys Sirup.

Tips

Neste gang du skal steke pannekaker, så legg litt sukker i det smeltede smøret i pannen. Det gjør pannekaken litt mer luksuriøs med en liten smak av karamell.

Nedenfor finner du oppskrifter på Pannekakekake, Jordbær/bringebær-syltetøy med fryste bær, Pannekaker med eplekompott og sitronkrem, Jordbærsyltetøy med fryste bær, Luksuskake av pannekaker med bananfyll, Bringebær/kokos-syltetøy med fryste bær og Hotteok - koreanske søte pannekaker.


Pannekakekake

Pannekakekake

4-6 porsjoner
Ingredienser

Røre
3 dl hvetemel
1 ss Dansukker Brun Farin
1/2 ts salt
6 dl melk
3 egg
smør eller margarin til steking

Fyll og pynt
ca. 500 g bær, valgfri type
syltetøy
ca. 3 dl kremfløte
Dansukker Melis


Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett halvparten av melken og rør til det blir en jevn røre. Tilsett eggene og resten av melken og visp til alt er blandet.

Varm opp et pannekakejern eller en stekepanne. Legg i en liten klatt smør eller margarin. Hell i røre, og stek.

Legg til side noen fine bær til pynt. Legg sammen pannekakene med syltetøy, bær og pisket krem imellom. Pynt med bær, og sikt over melis.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbær/bringebær-syltetøy med fryste bær

Jordbær/bringebær-syltetøy med fryste bær

Ingredienser

300 g dypfryste jordbær
200 g dypfryste bringebær
1 ts vaniljesukker
3 dl Dansukker Syltesukker


Tin bærene. Bland bærene med de to sukkertypene i en gryte, og kok i ca. 5 minutter. Skum godt av. Øs over på varme, helt rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

4 porsjoner
Ingredienser

3 egg
2 dl melk
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 dl fløte, valgfritt fettinnhold

Kompott
4 epler
1 dl vann
1/2 dl friskpresset sitronsaft
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 krm malt kardemomme

Pynt
1 dl hakkede valnøtter
1 ss Dansukker Perlesukker

Sitronkrem
1 1/2 dl kremfløte
Saft og skall av 1/4 ubehandlet sitron
2 ts Dansukker Melis

Smør eller margarin til steking. 


Start med å vispe fløten stiv. Tilsett melis samt sitronsaft og -skall. Sett i kjøleskap til servering. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i biter. Bland eplebiter, vann, sitronsaft og sukker i en kasserolle, og småkok til eplebitene er møre. Ha i vaniljesukker og kardemomme.

Pannekaker
Visp egg og melk lett sammen. Tilsett hvetemel, salt og vaniljesukker, og bland til en jevn røre. Tilsett fløten, og la stå i 10 minutter. Bland hakkede valnøtter og perlesukker. Stek tynne pannekaker som legges på asjetter. Strø over litt av valnøttblandingen på pannekakene, og legg litt kompott og sitronkrem ved siden av pannekakene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Jordbærsyltetøy med fryste bær

Jordbærsyltetøy med fryste bær

Ingredienser

500 g dypfryste jordbær
1 appelsin, saften
5 dl Dansukker Syltesukker


Tin bærene. Mos eller kutt dem i biter. Ha alle ingrediensene i en gryte, og kok i 3–5 minutter. Skum godt av. Øs over på varme, helt rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

4 pers.
Ingredienser

3 dl kremfløte
3 egg, skilt i plommer og hviter
3 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/4 krm salt

Fyll 1
200 g hasselnøtter
2 dl Dansukker Melis
1 dl kremfløte

Fyll 2
3 dl kremfløte
2 dl kesam
1 dl Dansukker Melis
2–3 bananer

Pynt
Dansukker Melis
Jordbær

Smør eller margarin til stekingen


Visp fløten og eggehvitene stive hver for seg. Bland eggeplommene ned i kremen. Bland mel, salt og vaniljesukker, og sikt det ned i røren. Til slutt vendes eggehvitene ned i røren.

Mal eller hakk hasselnøttene fint. Bland sammen nøttene, melisen og fløten til en røre.

Visp fløten til fyllet stiv sammen med melisen. Vend inn kesamen.

Stek pannekaker i smurt stekepanne. La dem avkjøle litt. Del bananene i skiver. Spre først nøttefyllet over pannekakene, legg deretter på bananskiver og ha til slutt kremblandingen på. Legg pannekakene oppå hverandre. Den øverste uten fyll. Sikt melis over kaken, og pynt med jordbær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Bringebær/kokos-syltetøy med fryste bær

Bringebær/kokos-syltetøy med fryste bær

Ingredienser

300 g dypfryste bringebær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 ss kokosflak (fås på helsekostbutikk)
1 ss kokoslikør, kan utelates


Tin bærene. Bland bær og syltesukker i en gryte, og ca. 2–3 minutter. Tilsett kokosflak og eventuelt likør. Skum godt av. Øs over på varme, helt rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Hotteok - koreanske søte pannekaker

Hotteok - koreanske søte pannekaker

ca. 10–12 stk.
Ingredienser

Pannekaker
4 1/2 dl mel
2,25 dl rismel
1 ss svarte sesamfrø (valgfritt)
1 pk. (11 g) tørrgjær
2 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts salt
3 1/2 dl fingervarm melk
1 ss rapsolje
+ ekstra olje til steking

Fyll
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 ss finhakkede nøtter (valgfri type)
1 ss kanel eller annet krydder (valgfritt)


Bland mel, tørrgjær, sesamfrø, sukker og salt i en stor bolle.

Hell melken og 1 ss olje i melet, og bland med en tresleiv. Røren blir veldig klebrig.

Dekk bollen med plast, og la røren heve til dobbelt størrelse, dvs. rundt 30–45 minutter.

Stikk et hull i midten av røren, slik at den synker litt sammen. La røren hvile i nye 10 minutter.

I mellomtiden lager du fyllet: Bland brun farin, nøtter og kanel i en liten skål.

Ta en liten bit av deigen, og lag en pannekake med hånden. Legg i 1 ss av fyllet i midten, og knip sammen kantene mot midten, slik at pannekaken blir som en liten ball.

Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett rikelig med olje.
Legg ballen i stekepannen, og flat den forsiktig ut, f.eks. med en flatbunnet skål som er oljet.
Når du ser at ballen svulmer opp litt, er det på tide å snu den. Tilsett mer olje etter behov. Pannekakene skal være gylne utenpå.

Pannekakene smaker best når de er helt ferske, men vær forsiktig med det varme fyllet!

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker