Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme når høsten blir kjøligere og etter at vi har vært på skitur om vinteren. Nedenfor finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Nedenfor finner du oppskrifter på Sjokoladedrikk med karamellsmak, Sjokoladetoddy, Kanelkaffe med Brun Farin, Chai, Simplified, Krambambuli, Sleigh Ride  og Orange au lait.


Sjokoladedrikk med karamellsmak

Sjokoladedrikk med karamellsmak

4 kopper
Ingredienser

2 ss Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts smør eller margarin
50 g mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold
8 dl melk

Pynt
Is
Dansukker Lys Sirup


Smelt demerarasukker og sirup i en kasserolle. Tilsett matfettet og fres dette uten at det brennes. Bryt sjokoladen i biter og rør inn. Tilsett melken og varm opp. Hell i kopper, legg en liten kule med is i og spre litt sirup over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sjokoladetoddy

Sjokoladetoddy

4 glass
Ingredienser

4 dl sterk, nytraktet kaffe
4 dl melk
100 g mørk sjokolade
4 ss Dansukker Brun Farin
1 ss vaniljesukker
1,2 dl konjakk

Pynt
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup 


Varm kaffe og melk i en kjele. Tilsett sjokoladen og rør til den smelter. Tilsett brun farin og vaniljesukker. Stivpisk kremfløten. Fordel konjakken i 4 glass. Hell i sjokoladeblandingen. Legg en kremklatt på toppen og ha eventuelt litt sirup over. Serveres straks.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Chai

Chai

4 glass krydret indisk te
Ingredienser

2 kopper vann
2 ss te (f.eks. Earl Grey)
1/2 ts støtt kardemomme
1/2 ts malt ingefær
4 hele nelliker
3 dl melk
2 ss Dansukker Stor Brun Kandis
kanel


Kok opp vann, sukker og te sammen med krydderiene. Hell i melken og kok den opp sammen med teblandingen. La chaien småkoke i 2 minutter på svak varme. Sil chaien og hell den over i glass. Pynt med litt malt kanel. Chaien kan også serveres kald.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Simplified

Simplified

4 små kopper
Ingredienser

100 g hvit sjokolade
6 dl lettmelk
2 dl sterk kaffe
2 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
12 blader frisk mynte
1 dl pisket krem 


Hakk sjokoladen. Varm melk, sukker, halvparten av myntebladene, vaniljesukkeret og sjokoladen under kontinuerlig omrøring. Sil av. Lag kaffen. Hell opp i kopper i forholdet én del kaffe og to deler melk. Pynt med en kremklatt og et mynteblad på toppen. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Krambambuli

Krambambuli

10-12 glass
Ingredienser

1 1/2 l kokende vann
3 ss teblader
1 flaske rødvin
saft og skall av 1 ubehandlet sitron
2 kanelstenger
250 g Dansukker Sukkerbiter
2 1/2 dl konjakk


Legg tebladene i en kasserolle og hell over det kokende vannet. La trekke i 5 minutter. Kok opp rødvin, kanelstenger, sitronsaft og skall. Bland sammen. Sil bort kanel og teblader. Legg sukkerbitene i en sil over kasserollen, hell over konjakken og tenn på. Når sukkeret er smeltet, er krambambulien klar for servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Sleigh Ride

Sleigh Ride

6 kopper
Ingredienser

120 g mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold
1 l sterk, varm kaffe
1 dl Dansukker Melis
2 ts vaniljesukker
3 dl melk
2 dl kremfløte


Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Tilsett melis, vaniljesukker og kaffe, og rør til alt er godt blandet. Tilsett melken. Visp til skum med elektrisk visp før den helles i kopper. Fløten vispes stiv og legges i drikken.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

Orange au lait

Orange au lait

6 store kopper
Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker Melis
2 saftige appelsiner
1 liter lettmelk
3 dl sterk kaffe, gjerne espresso

Pynt
revet skall fra en ubehandlet appelsin


Bland melis og saften fra appelsinene i en kasserolle. Tilsett melken og varm den opp, må ikke koke. Lag kaffen. Hell over i kopper i forholdet 2 deler appelsinmelk og 1 del kaffe. Pynt gjerne med revet appelsinskall.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker