En klype sukker i brøddeigen får gjæren til å arbeide bedre slik at brødet hever godt.
Glatt glasur – en tett og flott blank glasur får du ved å blande flormelis med litt varm melk.
Følg målene når du baker. Det er viktig for et godt resultat at forholdet mellom mel, fettstoff, sukker, egg, hevemidler osv. tilsvarer det som står i oppskriften.
For å få glasuren på kakene til å feste seg godt og ikke renne vekk, skal man drysse melis over kaken før man smører på glasuren.
Rør sammen en Strassburgerrøre (se nedenfor) og bland i en pose Non Stop. Stek i henhold til oppskriften. Kakene blir kjempegode, og med de morsomme fargeprikkene er de svært populære i barneselskap.
Strassburgere
35 stk
150 g smør
3/4 dl Dansukker Melis
1 ss vaniljesukker
2 dl hvetemel
1 dl potetmel
Gjør følgende
Sett ovnen på 175 ºC. Rør smør, melis og vaniljesukker porøst for hånd eller i mikser. Bland hvetemel og potetmel. Tilsett blandingen litt om gangen. Deigen skal være porøs og smidig. Legg kakene i små klatter på bakepapir. Stekes i 15–20 minutter.
Hvis du ikke har en kakesprøyte, kan du bruke en plastpose. Klipp et lite hull i det ene hjørnet, fyll posen med krem, trykk sammen, og sprøyt på.
Legg en liten klatt sirup på kakefatet under kaken. Da sklir den ikke fram og tilbake når den skjæres opp.
Du kan lage en stor kakedeig/røre, oppbevare den i kjøleskapet og bake daglig for å få ferske bakverk hver dag. Lag for eksempel tredobbel muffinsrøre og bak nye muffins i tre dager. Røren holder seg tre dager i kjøleskap. Pepperkakedeig kan du oppbevare i flere uker i kjøleskap. Det samme gjelder fattigmannsbakkels: Deigen er holdbar i minst en uke i kjøleskap og ingenting er vel så godt som en helt nybakt, nesten varm fattigmann.
Erstatt en kopp melis med en kopp brun farin neste gang du baker sjokoladekake. Det gir ekstra god smak.
Sikt et tynt lag flormelis på et rent, tørt lagkakefat før lagkaken legges sammen på fatet. Da følger stykkene fint med når kaken skal skjæres opp.
Sparer man på sukkeret i småkaker, blir kakene bløtere. Mye sukker gir sprø og hardere kaker.
To hevninger – først i deigbollen og deretter i formen / på bakeplaten – gir saftigere brød.