Matnyttig


En annerledes måte å bevare frukt og bær på

Har du tenkt på at du kan bevare mer enn frukt og bær fra sommeren? Fyll en kransform med sommerens vakre blomster, hell på vann og frys. Brukes som borddekorasjon når det er mørkt og trist ute. Tenk bare på at det smelter, slik at du har stort nok fat under kransen.


Et kjølende tips

Hvis du lager saft som du skal ta med deg ut, kan du erstatte vannet med isbiter. Isbitene tiner i flasken og gir kaldt og godt vann når tiden er inne for å spise og drikke. Dessuten bidrar de til å holde det kjølig i kurven.


Forklær til barna

Hvis du ikke har forklær til barna og du vet at de kommer til å grise seg til, kan du sprette opp bunnen på en plastpose og tre denne på i stedet for et forkle.


Glasset blir mye enklere å holde rundt!

"Mange barn har vanskeligheter med å holde rundt et glass slik at det lett glipper ut av hendene deres, med de følgene det har i form av skitne klær og klissete møbler. Hvis du vikler et par gummistrikker rundt glasset, blir det mye enklere å holde rundt det."


Kaken blir på kakefatet

Legg en liten klatt sirup på kakefatet under kaken. Da sklir den ikke fram og tilbake når den skjæres opp.


Når du sår i hagen

Når du sår i hagen, er frøene av og til veldig små. Bland frøene med sukker slik at du ser nøyaktig hvor du har sådd. Sukkeret smelter bort, og frøene kommer opp som planter.


Rull matpakken inn i et rabarbrablad

Rull matpakken eller flasken med drikke inn i et rabarbrablad.
Rabarbrabladet isolerer og holder matpakken eller drikken sval. Dessuten behøver man ikke ta rabarbrabladet med hjem igjen; man kan bare la det bli igjen i naturen hvor det går i oppløsning.


Slik følger lagkakestykket med!

Sikt et tynt lag flormelis på et rent, tørt lagkakefat før lagkaken legges sammen på fatet. Da følger stykkene fint med når kaken skal skjæres opp.


Ta med en termos med suppe som niste på skituren

Ta med en stor termos med suppe som niste på skituren eller når du skal ut og gå på skøyter. Ha f.eks. fyldige muffins ved siden av. Varmende, mettende og godt.