Bak små dekorative detaljer som får gjestene til å føle seg ekstra velkomne. Pent dekorerte pepperkaker til juletreet gir en koselig juleduft i hjemmet. Slipp kreativiteten løs når du stikker ut kaker i ulike former og pynter dem.
Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster. Dekorér pepperkakene.
Bak bordkort av pepperkakedeig og skriv på gjestens navn med melisglasur. Kortene blir dessuten en liten ekstra godbit etter maten!
Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster.
Fyll glasuren i en plastpose og sprøyt ut gjestenes navn på pepperkakene.
ca. 35 stk.
Ingredienser
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl kremfløte
40 g smør
1/2 dl hakkede valnøtter
1/2 dl hakkede mandler
1 dl tørkede, finhakkede aprikoser
små papirformer
Smelt sukker og sirup i en gryte. Tilsett fløte og smør og kok i et par minutter. Ta gryten av varmen og tilsett valnøtter, mandler og aprikoser. Hell deigen i små papirformer. Oppbevar florentinkakene i kjøleskap.
1 eggehvite
4 dl Dansukker Melis
Noen dråper sitronsaft
Tilbehør
Bånd
Glansbilder
Rør ingrediensene til glasuren sammen i en skål. Pisk glasuren glatt og fast med miksmaster. Lag hjerter, sirkler osv. på et ark bakepapir. Legg båndet dobbelt og fest det til glasurfigurene. Legg deretter et glansbilde oppå. Pynt evt. med små stjerner. La tørke.
Dansukker Sukkerbiter, brune og hvite
Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
1/2 krm eddik
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster. Ha glasuren i sprøytepose.
Lim sukkerbitene sammen med glasur og bygg hus, slott, kirker, borger osv.
ca. 150 stk.
2 dl Dansukker Lys Sirup • 2 1/4 dl Dansukker Sukker • 200 g smør • 1 stort egg • 2 ts knust nellik • 1 ts knust ingefær • 1 ts kanel • ca. 8 dl hvetemel • 1 1/2 ts bakepulver
Glasur
2 dl Dansukker Melis • 2-3 ts vann • 1 ts olje eller flytende margarin
Ha det gøy med barna og bak kjempefin julepynt til jul. Dere kan enten bruke pepperkakeformer, sjabloner som kan printes ut herfra eller lage egne mønstre i papir. Når nissene, stjernene og hjertene – eller hva dere har lyst til å lage – er ute av ovnen og avkjølt, kommer det som er aller morsomst: la barna dekorere kakene!
Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen og la det avkjøles. Rør egget i. Løs opp bakepulveret i litt vann og rør det sammen med de øvrige ingrediensene. Så tilsetter du melet og rører deigen godt sammen. La den stå over natten. Kjevle deigen ut og stans ut figurer. Legg figurene på en stekeplate og stek kakene i ovnen på 200°C i ca. 8 minutter.
Glasur
Bland ingrediensene og ha glasuren over i en plastpose. Klipp av et hjørne og dekorér julepyntkakene.
Lag ditt eget juletre og sikt over melis slik at du får et snødekt juletre til kaffeselskapet eller til bruk som borddekorasjon.
100 g (1 dl) flytende margarin
3 egg
2 ½ dl Dansukker Sukker
1 ½ dl surmelk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt ingefær
1 ts malt kryddernellik
2 ts malt kanel
Kle en langpanne med bakepapir. Sett ovnen på 200 °C. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett margarinen og surmelken. Bland sammen mel, bakepulver og krydder og vend det inn i røren. Hell røren over i langpannen og stek i ca. 15 minutter.
Bruk former til å stikke ut stjerner i ulike størrelser. Stable stjernene oppå hverandre. Sikt over melis – og du har en snødekt juletrekake til kaffeselskapet eller til bruk som borddekorasjon.
Du kan også laste ned malene våre. Lag da en dobbel porsjon av deigen og bak i to langpanner for å få tilstrekkelig med etasjer på juletreet ditt.
Lag små lykter av ferdigbakte pepperkaker. Lim sammen med glasur.
Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
1/2 krm eddik
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster. Ha glasuren i sprøytepose. Lim lyktene sammen med glasuren.
2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør
1 stort egg
2 ts knust nellik
1 ts knust ingefær
1 ts kanel
ca. 8 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen og la det avkjøles. Rør egget i. Løs opp bakepulveret i litt vann og rør det sammen med de øvrige ingrediensene. Så tilsetter du melet og rører deigen godt sammen. La den stå over natten.
Last ned pepperkakehuset som PDF-fil her. Tegn malene til huset over på tykk kartong eller kraftig plast. Sett ovnen på 175°.
Kjevl ut deigen i ca. 3 mm tykkelse på bakepapir. Legg malene på deigen og skjær ut de ulike delene. Ta bort overflødig deig. Skjær eventuelt ut vinduer, men det er enklere å sprøyte glasur på for å markere vinduer.
Større deler stekes midt i ovnen i 10–15 minutter, mindre deler stekes i 5–7 minutter. Legg malene på de bakte delene slik at målene stemmer. Skjær eventuelt til kantene slik at de blir rette.
Når delene er avkjølt, settes de sammen med glasur. Både huset, taket og skorsteinen settes sammen hver for seg.
Når glasuren på de ulike delene er stivnet, setter man taket på huset og deretter "murer" man fast skorsteinen.
Glasur til pepperkakehus
1 eggehvite
2 kryddermål eddiksprit
3 1/2 – 4 dl Dansukker Melis
Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med miksmaster. Bruk glasuren til å skjøte og pynte pepperkakehuset.
Knytt et fint bånd om en stabel med hjemmebakte julekaker og pakk inn i cellofan – da har du en vakker og smakfull presang som vil bli satt pris på.
Pepperkaker
2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Strøsukker
200 g smør
1 stort egg
2 ts knust nellik
1 ts knust ingefær
1 ts kanel
ca. 8 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen og la det avkjøles. Rør egget i. Løs opp bakepulveret i litt vann og rør det sammen med de øvrige ingrediensene. Så tilsetter du melet og rører deigen godt sammen. La den stå over natten. Kjevle deigen ut og stans ut figurer. Legg figurene på en stekeplate og stek kakene i ovnen på 200 °C i ca. 8 minutter.
Lag vakre serviettringer av melisglasur som blir et søtt innslag på det julepyntede bordet.
Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster.
Sprøyt ut kranser på et bakepapir. La tørke.
Ingredienser
300 g sitroner
300 g appelsiner
200 g mandariner
200 g lime
5 dl vann
1 kg Dansukker Sukker
1/2 dl whisky (kan utelates)
Vask godt av fruktene og skrell dem. Skjær bort det hvite fra skallet og hakk både skall og frukt i små biter. Kok skall, fruktkjøtt og vann og sukker i 30 minutter uten lokk.
Ta gryten av varmen og skum godt av. Rør i whisky. Hell marmeladen på varme glass.
Hvitt papir
Lim
Dansukker Strøsukker
Bånd til å henge opp med
Klipp papiret i biter av ønskede størrelser og brett dem til trekanter. Klipp ut hull i papiret slik at det blir snøkrystaller. Bre lim over den ene siden og dypp den i strøsukker. Bre deretter lim over den andre siden og dypp også denne i strøsukker. La tørke før du trer bånd gjennom snøkrystallen og henger den opp.