Hvis du syns maten er for sterk, bør du IKKE drikke vann, da blir det bare enda sterkere. Sterk mat dempes best med noe søtt, for eksempel en banan.
Farin er godt å bruke i matlagingen. Prøv gjerne å rulle kyllingfileter lett i farin før du steker dem. Deilig!
Litt Brun Farin i paneringen til fisk gir en ny, spennende smak.
Bland litt eple- eller pæreterninger i salaten for å få en friskere, annerledes smak og sette en spiss på måltidet i høstmørket.
Bland ca. 1 dl lettpisket krem med 2 ss sitronsaft og 1 ss strøsukker. Godt til stekt rødspette eller sprø isbergsalat.
Hvis maten er blitt for sterk, kan du dempe smaken med litt sukker. Hvis du bruker fett-fattige melkeprodukter til dressinger, kan du redusere den syrlige smaken med litt melis.
Med få midler kan du lage din egen grunndressing. Bland sitronsaft, olivenolje, demerarasukker og litt knust hvitløk. Du kan variere smaken ved å tilsette andre kryddersorter, f.eks. friske krydderurter, karri, kanel, chili eller revet ingefær.
Neste gang du skal lage pannekaker, kan du la en anelse sukker brunes med fettstoffet. Det gir deilige pannekaker med en delikat smak av karamell.
Serverer du gjerne pisket krem til kaker og desserter? En klype strø- eller vaniljesukker i kremen gjør den enda bedre.
Riv skallet til en godt vasket sitron eller appelsin. Legg det revne skallet utover på et papir og la tørke. Bland med Dansukker Demerarasukker. Godt på grøt, kulturmelk og pannekaker, eller som smakstilsetning i drikker som f.eks. te.
Ha en anelse sukker i tomatsausen, det fremhever smaken.
Sukker fungerer som krydder på linje med f.eks. salt og pepper? Strør du litt sukker i gryteretten, tomatsausen eller farsen, runder du av smaken og fremhever de andre kryddersortene.
Ta litt sukker i vannet i tillegg til saltet neste gang du koker grønnsaker. Til 1 liter vann er det passelig med 2 teskjeer salt og 1 teskje sukker. Du kommer til å merke en positiv forskjell. Sukker finnes i alt som vokser i naturen og det gjør underverker å ha litt i kokevannet. Prøv selv!
Strø litt sukker over løken når du steker den. Det gir bedre smak og vakrere farge.
Sukkerbrunede poteter: De brune potetene lager du lettest ved å smelte litt sirup på pannen. Når den er varm, har man potetene i. Etter kort tid er de vakkert lysebrune og klar til servering.
Hvis du tilsetter litt sukker i kjøttbolledeigen, fremhever dette smaken. 2 kryddermål er passe for et halvt kilo farse. Det smaker ikke søtt, bare bedre. Dette gjelder også for kjøttsaus, kjøttpudding osv. Brun Farin kan også brukes i farseretter.
Tomatene får bedre smak hvis du strør på litt sukker.