Våre sylteprodukter

Med produktene Syltesukker og Gelésukker Multi kan du enkelt og raskt koke syltetøy, marmelade og geleer.


Syltesukker

Syltesukker

Med Syltesukker lager du ditt eget syltetøy eller marmelade på noen minutter. Pakken på 1 kg inneholder alt du trenger for et vellykket resultat: sukker, pektin fra sitrusfrukter, sitronsyre og natriumbenzoat. Du trenger bare tilsette bærene og eventuelt litt vann. Du kan bruke både friske og frosne bær.

Mål og vekt: Syltesukker
1 dl = ca. 95 g


Gelésukker Multi

Gelésukker Multi

Gelésukker Multi inneholder vegetabilsk fortykningsmiddel og kan brukes i en rekke desserter i stedet for gelatin. Gelésukkeret gir en god konsistens i kombinasjon med både vann, fruktjuicer og melkeprodukter – enkelt og praktisk i bruk! Fruktkake med gelé, sommerlig og godt, men Gelésukker Multi kan også brukes i geleen til søndagssteken. Raskt og enkelt – to desiliter råsaft blandes med én desiliter Gelésukker Multi, og kokes i 30 sekunder. Hell over på glass, og sett på lokk. Ferdig! Oppbevar geleen i kjøleskap, siden gelésukkeret ikke inneholder konserveringsmiddel.

Mål og vekt: Gelésukker Multi
1 dl = ca. 95 g


Sukker

Sukker

Sukker er det mest brukte av våre produkter. Vi selger dessuten også økologisk dyrket sukker. Det som skiller økologisk dyrket sukker fra vanlig sukker, er dyrkingsmetoden. Den skjer helt uten tilføring av ugressmidler og kunstig gjødsel.

Mål og vekt: Sukker
1 ss = 15 ml = ca. 13 g
1 dl = 100 ml = ca. 85 g
1,2 dl = 120 ml = ca. 100 g


Fruktsukker

Fruktsukker

Fruktsukker kan brukes til kaldrørt saft og syltetøy. Fruktsukker er et perfekt sukker til frukt og bær, siden det fremhever bærenes og fruktens egne smaker. Fruktsukker søter mer enn vanlig sukker og kan derfor brukes i mindre mengder.

Mål og vekt: Fruktsukker
1 dl = ca. 70 g
1 ss = ca. 12 g
1 ts = ca. 4 g


Rørsukker

Rørsukker

Rørsukker fungerer på samme måte som sukker, men gir en dypere farge og kraftigere smak på syltetøyet og marmeladen. Rørsukker er et demerarasukker som fremstilles av sukkerrør. Alt Rørsukker fra Dansukker vil fra nå av være merket med det internasjonale Fairtrade-merket.

Mål og vekt: Rørsukker
1 dl = ca. 90 g
1 ss = 15 g
1 ts = 5 g