Anisbrød

ca. 45–50 stk. ca. 2 timer
Sukkerdyppede anisbrød er en klassiker fra Nordbotten i Sverige. Anisbrød minner om munker, men har en annerledes smakstilsetning og form.
Anisbrød
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 50 g gjær
  • 100 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup på flaske
  • 1 ts salt
  • 1 1/2–2 ss støtt anis
  • ca. 15 dl hvetemel
  • 750–1000 g kokosfett

Limesukker/kardemommesukker

  • 2 dl Dansukker Finkornet Sukker + skallet av
  • 1 lime / 2 ts kardemomme

Kanelsukker/kokossukker/vaniljesukker

  • 2 dl Dansukker Finkornet Sukker + 3 ts kanel /
  • 2 dl kokos / 1 ts vaniljesukker

Smuldre gjæren i en bolle.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og la avkjøles til 37 °C.

Løs opp gjæren i litt av de flytende ingrediensene. Tilsett resten av de flytende ingrediensene sammen med sirup, salt og anis.

Tilsett litt hvetemel om gangen og arbeid sammen til en smidig deig, ca. 10 min.

La heve under bakeklede i 45 min.

Del deigen i to deler som kjevles ut til ca. 60 x 45 cm og ca. 1/2 cm tykkelse. Del i 8 cm lange og 3 cm brede biter. Skjær to hakk på langsiden av bitene. Eller skjær til valgfrie former. La bitene heve ca. 20 min.

Rør sammen valgfri sukkerblanding i en bolle, og sett den til side.

Varm opp kokosfettet til 180 °C, bruk termometer for å se temperaturen eller legg i en liten bit deig i fettet. Får deigen fin gyllenbrun farge etter ca. 1 minutt, har fettet riktig temperatur.

Friter noen brød om gang til de får en fin gyllenbrun farge, i ca. 2–3 min.

Dypp dem i valgfri sukkerblanding, og la avkjøles på bakepapir.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker