Appelsinkake med appelsincurd fyll

Appelsinkake med appelsincurd fyll
Stemmer: ( 0 stemmer)

Ingredienser

Kake
225 g smør eller margarin
2 1/4 dl Dansukker Finkornet Sukker
5 egg
4 dl hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ss revet appelsinskall av økologisk appelsin

Til formen
1 dl mandelflak

Fyll
1 dl ferskpresset appelsinsaft

2 eggeplommer

2 dl Dansukker Syltesukker

100 g smør

Pynt
Dansukker Melis


Begynn med appelsincurden. Bland eggeplommer, syltesukker og appelsinsaft i en tykkbunnet kjele. Sett kjelen på platen og visp hele tiden til det begynner å tykne. Tilsett smøret i små biter under fortsatt visping. Ta kjelen av varmen. Sil appelsincurden og avkjøl den.

Smør en rund form, ca. 24 cm i diameter. Fordel mandelflak i formen.

Visp smør/margarin og sukker lett og luftig i en mikser. Tilsett eggene, ett om gangen, under konstant visping. Bland hvetemel, kakao og bakepulver og arbeid det inn i deigen sammen med appelsinskallet. Hell deigen i formen. Stek midt i ovn ved 175 °C i ca. 50 minutter. Avkjøl i formen. Del kaken i to bunner og bre appelsincurden på den ene. Legg den andre oppå, og la kaken stå minst en time før den serveres.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker