Appelsinmarmelade med vanilje og sitron

30 minutter
Appelsinmarmelade med vanilje og sitron
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 4 appelsiner
  • 2 sitroner
  • 2 dl vann
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
  • 2 ts vaniljesukker

Vask sitrusfruktene grundig. Skjær av det ytterste skallet med en skarp kniv, og kutt deretter skallet i tynne strimler.
Skjær av den hvite hinnen på fruktene, og kutt fruktkjøttet i små biter.
Ha fruktkjøtt, skall og vann i en gryte. Snitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha alt i gryten.
La koke i 10 minutter eller til skallstrimlene er myke.
Tilsett syltesukker og vaniljesukker, og la koke i ytterligere ca. 7 minutter. Skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker