Aprikosruter

25 stk.
Aprikosruter
Stemmer: (6stemmer)

Ingredienser

Mørdeig
3 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
½ dl Dansukker Sukker
1 egg

 

Fyll
100 g mandler
50 g smør eller margarin
2 egg
1 dl Dansukker Sukker

 

Pynt
200 g aprikospuré på glass (barnemat)

Arbeid sammen ingrediensene til mørdeigen på bakebordet. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time.

 

Kjevl deigen ut på bakepapir til en kake på 25x25 cm. Ha papiret over i en langpanne. Mal mandlene. Smelt smør/margarin. Stivpisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mandler og smør/margarin.

 

Fordel fyllet oppå mørdeigen. Stek i ovnen på midterste rille ved 175°C i ca. 20 minutter.

Fordel aprikospurén over kaken. Skjær i 25 ruter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker