Asparges med parmaskinke

4 porsjoner
Asparges med parmaskinke
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 400–600 g grønn asparges
  • 200 g parmaskinke eller annen lufttørket skinke
  • 1 dl pinjekjerner
  • 2 ss olje
  • 2 salatløker i tynne skiver
  • Fingersalt, grovmalt svart pepper

Dressing

  • 2 ss Dansukker Lys Sirup
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss olivenolje

Start med å blande sammen ingrediensene til dressingen, og sett den til side. Kutt av den nederste harde enden av aspargesen. La aspargesen småkoke 2–5 minutter i lettsaltet vann (2 ts salt per liter vann) til den er myk. Skyll dem i kaldt vann. Del skinken i like mange biter som du har asparges, og vikle skinken rundt aspargesen. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Varm så oljen i stekepannen, og stek aspargesen. Legg dem på tallerkener. Strø over salatløk, pinjekjerner, salt og pepper. Spre så dressing over, og server.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker