Bagetter

2–3 stykker

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Deig 1
1 1/2 dl vann
25 g aktiv hvetesurdeig
150 g hvetemel

Oppskrift på surdeig finner du her

Instruktioner

Varm vannet til 20 °C, og hell det i en bolle. Tilsett surdeigen, og visp til den er blandet med vannet. Arbeid inn melet. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen heve i 4–6 timer, eller i kjøleskapet natten over.

Deig 2
5 g gjær
1 1/2 dl vann
2 ss Dansukker Lys Sirup
360 g hvetemel
1 1/2 ts salt

Hell vannet i en bolle. Smuldre gjæren i vannet, og rør til den er oppløst. Tilsett sirup, deig 1 og hvetemel, og bearbeid deigen godt i 15 minutter. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, skal den kjøres på lav hastighet. Tilsett saltet, og bearbeid deigen kraftig, høy hastighet, i 5 minutter. Ta opp deigen, legg den i en oljet plastboks med lokk, og la den heve i 2 1/2 time. Legg deigen på bakebordet, og del den i to-tre deler. La deigen hvile under klede i 15 minutter. Form deigen til bagetter. Deigen er svært løs, så bare dra den ut til lengder som legges på et godt melet bakeklede, side ved side. Trekk opp kledet mellom bagettene så de heves oppover og ikke mot sidene. La deigen heve i 1 1/2 time. Sett ovnen på 250 °C, og sett inn en stekeplate. Trekk bakepapir med bagettene inn i ovnen. Hell inn en halv desiliter kaldt vann i ovnen. Lukk ovnsdøren fort. Etter 5 minutter senker du temperaturen til 200 °C. Etter ytterligere 10 minutter åpner du ovnsdøren for å lufte. Gjentas etter ytterligere 10 minutter. Stekes totalt 30 minutter. Avkjøl på rist.

Bagettene kan smakssettes med 1–2 revne hvitløksfedd.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.