Båndspagetti med ruccolapesto

4 personer
Båndspagetti med ruccolapesto
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Pesto
1/2 l ruccolablader
1 ts kapers
1 dl olje – gjerne olivenolje
2 ts melis
2 ss hvitvinseddik, gjerne hvit balsamico
1 fedd hvitløk
50 g pinjekjerner eller valnøtter
2 ss knust kavring eller brødsmuler
Salt og pepper

Båndspagetti
1–2 squash
2 ss olivenolje
500 g båndspagetti
1 1/2 l vann
Salt og pepper

Pesto
Ha alle ingrediensene i en mikser og kjør dem til en jevn masse. Pestoen holder seg ca 1 uke i kjøleskapet.

Båndspagetti
Squashen skjæres i ca 1/2 cm tykke skiver. Stek dem på begge sider i olivenolje på en varm panne, slik at de får farge. Smak til med salt og pepper.

Pastaen kokes ”al dente” i lettsaltet vann. Tilsatt olje. Sil fra vannet og bland pastaen med halvparten av pestoen og den stekte squashen. Resten av pestoen helles over pastaen ved servering. Du kan også bruke andre typer pasta.

Ønsker du en litt magrere variant av pestoen, kan du erstatte halvparten av oljen med vann.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker