Bærkake i langpanne

25-30 stykker
Bærkake i langpanne
Stemmer: (4stemmer)

Ingredienser

5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
3 egg
100 g smør eller margarin, romtemperert
400 g Philadelphia-ost, naturell
2 1/2 ss vaniljesauspulver for koking
2 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 liter rensede bær

Pynt
Friske bær
Dansukker Melis

Dekk en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med bakepapir. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og demerarasukker i en bolle. Tilsett matfett og egg, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Trykk ut deigen på bakepapiret i langpannen. Forstekes midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Imens blandes osten og vaniljesauspulveret. Kremfløten og sukkeret vispes stivt og vendes ned i osteblandingen.

Ta ut den forstekte bunnen og bre over ostekremen. Strø over bærene. Stek i 25 minutter til. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Sikt over litt melis før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker