Bjørnebæris

6–8 stk. 30 minutter + 5 timer
Fyll opp fryseren med bjørnebæris på pinne! Hjemmelaget bjørnebæris passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen. Dekor med smeltet sjokolade for å gjøre ispinnene ekstra fine.
Bjørnebæris
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 400 g bjørnebær
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 4 eggeplommer
  • 2 dl melk
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 1 dl Dansukker Glykosesirup

Pynt

  • 100 g hvit eller mørk sjokolade

Skyll bjørnebærene og kok dem opp med 1/2 dl sukker i ca. 3 minutter. Hell bjørnebærene gjennom en finmasket sil ned i en skål. Bare sukkeret og bjørnebærsaften skal være igjen. Sett nøttene til side.

Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett bjørnebærene. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Hell røren i isformer med trepinner, og sett i fryseren i minst 5 timer.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl. Pynt deretter isen med sjokolade, og sett den tilbake i fryseren.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker