Blåbærdrøm

ca. 20–30 stykker 1,5 time
Blåbærdrøm
Stemmer: (12stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 220 g smør
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 3 1/2 dl hvetemel
    • 1 eggeplomme
    • Skall av 1/2 ubehandlet sitron

    Fyll

    • 150 g blåbærsaft (300 g frosne blåbær)
    • 2 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1/2 dl hvetemel
    • 4 egg
    • Saften av 1/2 sitron

    Sett ovnen på 180 °C.
    Skyll sitronen, og riv skallet. Bland sammen alle ingrediensene til bunnen, og kjør sammen til en deig.
    Smør en rektangulær form, 24 x 30 cm, og kle den med bakepapir. Trykk ut deigen i formen. Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–13 minutter. Avkjøl litt.
    Press i mellomtiden saften ut av de tinte blåbærene gjennom en sil, slik at du kun har saften. Bland i sitronsaften.
    Bland sukker og hvetemel i en bolle. Visp inn eggene, og hell til slutt i blåbærsaften. Visp til et glatt fyll. Hell fyllet over bunnen, og stek i nedre del av ovnen i ytterligere 15 minutter. Avkjøl, og del deretter kaken i mindre stykker. Pudre gjerne over litt melis.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker