Blueberry Pie Cookies

ca. 16 kaker 2 timer
Blueberry Pie Cookies
Stemmer: (9stemmer)

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 250 g romtemperert smør
  • 3 ss dl iskaldt vann

Fyll

  • 200 g blåbær
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • Saft og skall av en halv ubehandlet sitron

Pensling

  • 1 egg
  • 1 dl Dansukker Demerarasukker

Bland mel, sukker og salt i en bolle.

Del smøret i små kuber, og legg dem i melet. Arbeid sammen for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin til det begynner å samle seg.

Tilsett det kalde vannet, litt om gangen, og rør raskt sammen.

Del deigen i to deler, og pakk inn i plastfolie. La hvile i kjøleskapet i 1 time.

Kok imens blåbærene sammen med sukker og smakstilsetningene i ca. 5 minutter.

Mos med en stavmikser. Avkjøl.

Sett ovnen på 200 °C.

Ta deigen ut av kjøleskapet, og kna den smidig.

Kjevle tynt ut de to deigdelene på melstrødd bord til to like store leiver.

Stryk et tynt lag av blåbærmosen på den ene leiven.

Skjær smale remser av den andre leiven, og legg i et kryssmønster over blåbærfyllet.

Skjær i rektangulære biter, eller stikk ut små rundinger ca. 3 cm i diameter, og legg dem på et brett med bakepapir.

Pensle kakene med egg, og strø over demerarasukker.

Stekes i ovnen i 10–14 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker