Boller bakt med fyll

ca. 25 stk.
En porsjon bolledeig, en rull marsipan, fløteskum eller krem, en god glasur og kanskje litt syltetøy. Det er hva du trenger for å lage verdens deiligste fylte boller, f.eks. til fastelavn.
Boller bakt med fyll
Stemmer: (14stemmer)

Ingredienser

50 g gjær
4 dl lunken melk
100 g flytende margarin
1 dl kesam
1 egg
1/2 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme
ca. 12 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Pensling
egg

Fyll til Epleboller
ca. 100 g eplestykker
1 ss kanelsukker
100 g Odense Ren Rå marsipan

Fyll til Marsipanboller
75 g Dansukker Melis
75 g Odense Ren Rå
75 g margarin

Fyll til Smørkremboller
100 g margarin
100 g Dansukker Melis

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg, kesam, margarin, sukker, salt og kardemomme.

Bland bakepulveret og halvdelen av melet, og bland det i deigen. Tilsett gradvis mer mel til deigen slipper kanten på bollen. La den heve under et klede i 30 minutter.

Bland ingrediensene til fyllet. Prøv f.eks.:

• Epleboller:
Bland ca. 100 g eplestykker med 1 ss kanelsukker og 100 g revet Odense Ren Rå.

• Marsipanboller:
Rør 75 g Dansukker Melis med 75 g revet Odense Ren Rå. Elt blandingen sammen med 75 g margarin.

• Smørkremboller:
Rør 100 g margarin med 100 g Dansukker Melis.

Rull deigen ut til en tynn leiv som skjæres i 25 ruter. Legg en skjefull fyll på hver rute. Brett hjørnene rundt fyllet og legg bollene på bakeplaten med skjøten ned. La dem heve under et klede i 30 minutter. Sett ovnen på 225–250 °C.

Pensle bollene med egg. Stekes midt i ovnen i 10–12 minutter. Avkjøles på rist under et klede.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker