Boller til suppe - Oppskrifter

Boller til suppe

ca. 14 stk
Boller til suppe
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

25 g gjær
3 dl lunken melk
2 ss olje
1 ts salt
1 ss Dansukker Demerarasukker
1 sammenvispet egg
7–8 dl hvetemel

Fyll
1 gul løk
1 ss margarin
1 presset hvitløksfedd
100 g frisk bladspinat
2 dl revet ost

1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk, olje, salt og sukker og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett egget.

2. Arbeid inn melet, litt om gangen til deigen slipper bollen. Dekk til og la heve i 30–45 minutter.

3. Skrell og hakk løken til fyllet. Løken og hvitløken stekes i margarinen i en stekepanne til det er mykt. Bland i spinaten. Avkjøles.

4. Strø mel på bordet, ta opp deigen og kna den smidig. Kjevle ut en leiv på 35 x 50 cm. Spre løk/spinat-fyllet utover. Strø over osten. Rull sammen.

5. Skjær i 3–4 cm brede biter og sett dem i former. Dekk til og la heve i ca 40 minutter.

6. Stekes nederst i ovnen på 225 ° i ca 15 minutter. Avkjøles på rist. Serveres nystekte til for eksempel "Aigo-boulido".

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;