Bringebærruter

ca. 30 stk.
Bringebærruter
Stemmer: (4stemmer)

Ingredienser

  • 6 egg
  • 4 dl Dansukker Demerarasukker
  • 200 g finhakkede hasselnøtter
  • 1/2 dl hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Pynt

  • 1 pose (100 g) Daim-kuler
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss Dansukker Melis
  • 250 g (1/2 liter) friske bringebær

Kle en langpanne, 25 x 35 cm, med bakepapir. Smør papiret. Visp egg og sukker til lys eggedosis. Bland nøttehakk, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og vend dette inn i eggedosisen. Ha røren i langpannen, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Hvelv kaken på et stykke bakepapir. Dra av papiret som har vært på under stekingen. Strø over Daim-kulene. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Visp fløten og melisen stivt. Sprøyt ut klatter på rutene. Pynt med bringebær. Kaken kan også fryses før den pyntes. Hvis ikke hele kaken skal brukes på én gang, tilpasses mengden krem og bringebær etter antallet biter som serveres.

Bringebærene kan byttes ut med andre bær eller frukter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker