Brunsukkerbrød i langpanne

4 stykker
Brunsukkerbrød i langpanne
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

50 g gjær for søte deiger
12 dl lunkent vann
3 dl Dansukker Brun Farin
1 ss salt
1 1/2 dl bokhveteflak eller hvetekli
9 dl siktet rugmel
ca. 16 dl hvetemel

Smuldre gjæren i en stor bolle. Hell over vannet, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett brunt sukker, salt og bokhveteflak eller hvetekli. Arbeid inn rugmelet og deretter hvetemel til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 20 minutter. Ha deigen på melet bakebord, og kna den smidig. Del deigen i fire like store emner som formes til lengder. Legg lengdene i langpanne med bakepapir. Skjær remser av et annet bakepapir, og legg dem mellom brødene, så de ikke fester seg til hverandre. La deigen heve i 10–30 minutter. Stekes i nedre del av ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker