Budapestrull med rabarbra- og jordbærkrem

8 porsjoner 1 time
Budapest er en lettvint klassiker med god nøttemarengs. Her bytter vi ut mandarinene med en sommerlig rabarbra- og jordbærkrem og pynter med smeltet hvit sjokolade.
Budapestrull med rabarbra- og jordbærkrem
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Rabarbra- og jordbærkrem

    • 100 g jordbær
    • 100 g rabarbra
    • 100 g Dansukker Syltesukker

    Budapestrull

    • 4 eggehviter
    • 1 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1 1/2 dl mandelmel
    • 1 1/2 dl revet kokos
    • 3 ss maisstivelse
    • 1 dl Dansukker Brun Farin

    Pynt

    • 3 dl kremfløte
    • 50 g hvit sjokolade

    Skyll jordbærene og rabarbrastilkene, og del dem i biter. Ha dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret, og kok i 3–4 minutter.

    Bland og la stå i kjøleskap for å avkjøles.

    Sett ovnen på 175 °C.

    Visp eggehvitene stive. Tilsett det finkornede sukkeret litt om gangen mens du visper.

    Bland mandelmel, kokos, maisstivelse og brun farin i en skål, og vend forsiktig inn eggehviteskummet.

    Sprøyt ut remser, ca. 30 cm lang, på et bakepapirkledd stekebrett. Gratineres midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    Vend over budapestrullen på et bakepapir, og la den avkjøles på rist. Trekk forsiktig av papiret som rullen ble stekt på, og fordel rabarbra- og jordbærkremen jevnt over bunnen.

    Visp kremfløten og stryk over kremen. Rull sammen til en rull ved hjelp av bakepapiret.

    Smelt sjokoladen over vannbad, og drypp den over budapestrullen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker