Ceviche med ananassaft

4 personer
Ceviche med ananassaft
(0)

200 g laks
200 g hvit fisk
eller
400 g fisk med fast kjøtt, f.eks. hyse, torsk eller sei

Marinade
1 hakket sjalottløk eller gressløk
1 dl ananassaft
Saft og skall fra 1 ubehandlet lime
1/2 hakket grønn chili
1 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts hakket persille
1 ts salt
1/2 ts pepper

Pynt
1/2 dl kokosflak

Rens fisken for skinn og bein. Skjær den i 1 cm store terninger. Rør sammen alle ingrediensene, unntatt kokosflakene og fisken, til en marinade som helles over fisken.

Sett retten i kjøleskap i minst 1 time og maks 5 timer før servering.

Anrett porsjoner i martiniglass, og dryss over kokosflak like før servering.

I Søramerika, der retten kommer fra, blir ceviche servert med maiskolber, salat og kokte søtpoteter. Som en variant kan fisken lynstekes på en varm panne før retten serveres.