Ceviche med ananassaft

4 personer
Ceviche med ananassaft
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

200 g laks
200 g hvit fisk
eller
400 g fisk med fast kjøtt, f.eks. hyse, torsk eller sei

Marinade
1 hakket sjalottløk eller gressløk
1 dl ananassaft
Saft og skall fra 1 ubehandlet lime
1/2 hakket grønn chili
1 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts hakket persille
1 ts salt
1/2 ts pepper

Pynt
1/2 dl kokosflak

Rens fisken for skinn og bein. Skjær den i 1 cm store terninger. Rør sammen alle ingrediensene, unntatt kokosflakene og fisken, til en marinade som helles over fisken.

Sett retten i kjøleskap i minst 1 time og maks 5 timer før servering.

Anrett porsjoner i martiniglass, og dryss over kokosflak like før servering.

I Søramerika, der retten kommer fra, blir ceviche servert med maiskolber, salat og kokte søtpoteter. Som en variant kan fisken lynstekes på en varm panne før retten serveres.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker