Charlotte-kake med påskevri

ca. 12 porsjoner
Charlotte-kake med påskevri
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss kokende vann

Fyll til rullekaken

  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl aprikosmarmelade

Fyll

  • 1 boks ferskener (800 g)
  • 6 dl kremfløte
  • 6 gelatinark

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet. Legg et bakepapir i en langpanne, og pensle det med olje. Hell på røren, og stek midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Strø litt sukker på kaken, og hvelv den over på et papir.

Visp fløten stiv, og bland i marmeladen. Bre fyllet over kaken. Rull sammen. Skjær i tynne skiver, og kle bunn og kanter i en springform, ca. 26 cm i diameter. Skyll ferskener i kaldt vann, og la renne av. Kutt dem i biter, og legg i formen. Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann i 5 minutter. Bland fløte og sukker i en kasserolle, kok opp og la koke i 1 minutt. Tilsett gelatinarkene. Avkjøl blandingen litt før den helles over i formen. Settes i kjøleskap for å stivne.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker