Chutney med fiken og tomat

Chutney med fiken og tomat
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

500 g tomater, skåret i små biter
4–5 friske eller tørkede fikner, hver skåret i 4 båter
1 tørket chili
2 1/2 cm frisk hakket ingefær
1 ts krydderblanding av fennikelfrø, spisskarve og sennepsfrø
4 ss Dansukker Demerarasukker
1 ss olivenolje
1 fedd hakket hvitløk
1/2 ts salt

Varm oljen i en panne. Når den er varm, har du i chili, ingefær, krydderblanding og hvitløk. Rør i noen få sekunder og tilsett tomater og sukker. La retten koke på svak varme uten lokk i ca 15 minutter, til saften fra tomatene er nesten borte og massen har fått en tykk konsistens. Tilsett fikenene og la retten trekke i ytterligere 5 minutter.

Serveres varm eller kald. Hvis du bruker tørkede fikener, tilsetter du dem samtidig med tomatene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker