Cookiesandwich

ca. 1 liter 1 1/2 time + 5 timer
Hvorfor velge mellom kake og is når du kan få begge deler i en herlig cookiesandwich? Når du vil slappe av og kose deg i solen, er en cookiesandwich midt i blinken.
Cookiesandwich
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Vaniljeis

    • 8 eggeplommer
    • 1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 4 dl melk
    • 3 dl kremfløte
    • 2 dl Dansukker Glykosesirup

    Cookies

    • 1 dl mandler
    • 1 dl hasselnøtter
    • 100 g mørk sjokolade
    • 230 g smør, romtemperert
    • 3 1/2 dl Dansukker Brun Farin
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 egg
    • 5 1/2 dl hvetemel
    • 1 1/2 ts natron

    Sett ovnen på 190 °C.

    Finhakk mandler, hasselnøtter og sjokolade, og sett til side. Visp smør, brun farin og vaniljesukker luftig, og tilsett egget.

    Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og hell i smørblandingen. Tilsett nøttene og sjokoladen.

    Del deigen i 45 biter som du triller ut til kuler. Legg kulene på et brett med bakepapir, og trykk dem godt ned. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. La avkjøles.

    Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.

    Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen.

    Sil gjennom en finmasket sil. La blandingen avkjøle seg. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en avlang form (ca. 18 x 25 cm) som du lar stå i fryseren i minst 5 timer.

    Ta ut vaniljeisen og trykk ut runde isbiter. Legg isbitene mellom to cookies, og sett i fryseren i noen timer.

    Tips! Cookies som blir til overs, kan fryses og serveres på en varm sommerdag.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker