Couscous med glaserte auberginer - Oppskrifter

Couscous med glaserte auberginer

4 personer når retten serveres
Couscous med glaserte auberginer
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1/2–1 aubergine skåret i 2 cm store terninger (du kan også bruke bønner eller sjampinjong i skiver)
2 hakkede sjalottløk eller
1 dl annen type hakket løk
1–2 fedd hakket hvitløk
1/2 hakket rød chili
3 ss olivenolje
2 ss Lys Sirup
1 dl couscous
1 ss hakket frisk mynte
2 ss hakket bladpersille
Salt og pepper
Saften av 1/2 sitron
1/2 1 dl vann

Varm oljen i en panne og stek grønnsakene godt. Tilsett løk, hvitløk og chili og surr det hele i ca 1 minutt. Hell over sirup og rør den godt sammen med de andre ingrediensene i pannen. Bland i couscous, sitronsaft og vann. Retten er klar når all væsken er sugd opp av couscousen – det tar et par minutter. Smak til med salt og pepper. Rør i mynte og persille før servering.

Retten kan serveres som en selvstendig grønnsaksrett eller som garnityr. Den er spesielt god til f.eks. fisk eller lam. Pasta eller ris som er kokt på forhånd, kan brukes i stedet for couscous.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;