Crème brûlée

6 små former
Crème brûlée
Stemmer: (3 stemmer)

Ingredienser

6 eggeplommer
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
5 dl kremfløte
1 dl melk
1 vaniljestang
Dansukker Demerarasukker (til å brenne på toppen)


Sett ovnen på 125 °C.
Visp sammen eggeplommer og sukker.
Ha fløten og melken i en liten gryte. Del vaniljestangen og skrap frøene ned i fløtemelken. Kok opp.
Hell den varme fløtemelken over egg- og sukkerblandingen under omrøring.
Fordel røren i små porsjonsformen, og sett dem i en ildfast form i nedre del av ovnen. Hell varmt vann i formen til det dekker nesten halve porsjonsformen.
Stek i 40–50 minutter til røren har stivnet. Når du rister på formen, skal det ikke være for mye bevegelse i midten.
Avkjøl brûléene i kjøleskap (gjerne over natten).
Før servering: Strø over et tynt lag med Demerarasukker, og brenn sukkeret med en gassbrenner eller i ovnen under grillen på 250 °C i noen minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker